MOM

IMG_7224

Ik ga het opnieuw hebben over maskers.

Maskers worden niet alleen gebruikt om religieuze of spirituele redenen maar ook bij gemaskerde feesten  en zelfs bij sport.  Te denken valt aan het (Venetiaanse) Carnaval en Lucha Libre; Mexicaans worstelen dat gekenmerkt wordt door kleurrijke maskers.

MOM: maskers in de kunst van NU is een expositie waarin kunstenaars het thema masker uitbeelden.

Dit zijn mijn favoriete kunstwerken.
Bronzen Beeld van Nelson Carrilho.

Bronzen Beeld van Nelson Carrilho.

Kyōgen van Raquel van Haver.

Kyōgen van Raquel van Haver.

Polaroid van Carmen Schabracq.

Polaroid van Carmen Schabracq.

CBKZO?

Ik heb er al verschillende vragen over gehad zoals; “Wat is dat voor een organisatie?” en “Ik ken dat museum helemaal niet”.

CBKZO is een centrum voor beeldende kunst in zuidoost en is al meer dan 25 jaar het expertisecentrum voor actuele beeldende kunst met interculturele accenten. Zij brengen kunst bij het publiek door tentoonstellingen, kunstuitleencollectie en kunstlessen.  Mocht je een keer in Zuidoost zijn dan kun je er gewoon binnenlopen.

Tot wanneer?

MOM: maskers in de kunst van NU is te zien tot en met 28 februari aanstaande. Voor meer informatie kijk op: http://www.cbkzuidoost.nl/

De laatste keer dat ik een masker op had, was geloof ik in 1995.  Ik ging naar een housefeest verkleed als catwoman.  Heb jij wel eens een masker op gehad?

Een fijne zondag.

Liefs,

Sandra

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *