Over Kunstkieken.nl

museumblogger, museumblog, Amsterdam ,

Kunstkieken- reviews zijn geen gekopieerde persberichten maar een persoonlijke beleving.

Welkom bij Kunstkieken.nl! Een museumblog. Als “gewone” museumbezoeker schrijf ik (sinds 2014) over de tijdelijke tentoonstellingen en vaste collectie van musea. Je mag mij een fervente museumbezoeker (a.k.a museumblogger) noemen. 

Ik wil mijn lezers bewust laten kijken en stil laten staan bij een kunstwerk.

Als een kunstwerk het toelaat, dan maak ik een slag naar het dagelijks leven. Iedereen kent het masker uit de film Scream, maar niet iedereen weet dat die gebaseerd is op het schilderij De Schreeuw van Edvard Munch.

In mijn reviews zet ik aantal kunstwerken & de tentoonstellingsaffiche in de spotlight. Ik laat je naar kunstkijken! Net als een schilderij op ik dat mijn reviews blijven “hangen“.

Museumbelevingen & Kunstverhalen

Tijdens mijn museumbezoekjes raak ik bijna altijd aan de praat met andere museumbezoekers. Hun museumbelevingen heb ik ook opgeschreven. Je vindt ze onder de categorie De Museumbezoeker.

Regelmatig bezoek ik ook kunstbeurzen en ga ik op zoek naar kunstwerken met een verhaal.  Je kunt ze lezen bij Kunstverhalen.

In mijn jeugd woonde ik letterlijk op de hoek van het Tropenmuseum (en liep ik hier altijd rond).

Destijds was de toegang gratis als je lid was van de bibliotheek in het museum.

In 1992, dankzij bibliothecaresse Map Hiddema, maakte ik hier ook mijn allereerste opening mee. Het was van de tentoonstelling Adivasi; het andere India. Map is inmiddels overleden, maar vergeten zal ik haar nooit! Iedere keer als ik in het Tropenmuseum ben denk ik aan haar.

Lots of kiek &  leesplezier op Kunstkieken.nl!

Liefs,

Sandra

 

NB: Zowel de tekst als foto’s zijn eigendom van kunstkieken.nl.  Zonder toestemming vooraf mag geen enkele tekst of illustratie van deze blog worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze.

 

 

4 Comments

  1. Leuk geschreven. Het woord ‘kiekje’ komt van origine vanwege een fotograaf uit Amsterdam. Israël Kiek. Het verhaal van zijn leven en de geschiednis is ook te lezen op wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *