Over Kunstkieken.nl

museumblogger, museumblog, Amsterdam ,

Welkom op mijn museumblog! Welkom bij Kunstkieken.nl!

Als fervente museumbezoeker schrijf ik (sinds 2014) over de tijdelijke tentoonstellingen. Sinds oktober 2016 schrijf ik ook over de vaste collectie van musea.  Ik ben een museumblogger! Hier lees je al mijn persoonlijke museumbelevingen.

Als een kunstwerk het toelaat, dan maak ik een slag naar het dagelijks leven.

Iedereen kent het masker uit de film Scream, maar niet iedereen weet dat die gebaseerd is op het schilderij De Schreeuw van Edvard Munch.

In mijn reviews zet ik aantal kunstwerken & altijd het tentoonstellingsaffiche in de spotlight.

Het idee van mijn museumblog is ontstaan toen ik in mijn werkveld opmerkte dat er nog steeds mensen in onze samenleving zijn die zich geen museumkaart kunnen veroorloven.

Ik leerde ook een aantal museumliefhebbers kennen die door ziekte geen museum meer konden bezoeken. Destijds kon ik met Unairconnu (mijn oude blognaam) een museum aan huis brengen!

Ik houd niet alleen maar van musea!

Regelmatig bezoek ik ook kunstbeurzen en ga ik op zoek naar kunstwerken met een verhaal.  Je kunt ze lezen bij Kunstverhalen.

Tijdens mijn museumbezoekjes raak ik altijd wel met andere museumbezoekers aan de praat.  Zo ontstond het idee voor De Museumbezoeker.

In mijn jeugd woonde ik letterlijk op de hoek van het Tropenmuseum (en liep ik hier altijd rond).

Als klein meisje was ik lid de bibliotheek in het Tropenmuseum en liep ik regelmatig in het museum rond.

In 1992, dankzij bibliothecaresse Map Hiddema, maakte ik hier ook mijn allereerste opening mee. Het was van de tentoonstelling Adivasi; het andere India. Map is inmiddels overleden, maar vergeten zal ik haar nooit! Iedere keer als ik in het Tropenmuseum ben denk ik aan haar.

Lots of kiek &  leesplezier op Kunstkieken.nl!  Mijn museumbelevingen volgen kan ook via Instagram, Facebook & Twitter.

Liefs,

Sandra

 

NB: Zowel de tekst als foto’s zijn eigendom van kunstkieken.nl.  Zonder toestemming vooraf mag geen enkele tekst of illustratie van deze blog worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze.

 

 

5 Comments

  1. Leuk geschreven. Het woord ‘kiekje’ komt van origine vanwege een fotograaf uit Amsterdam. Israël Kiek. Het verhaal van zijn leven en de geschiednis is ook te lezen op wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *