Odyssee you made my day!

IMG_5369

IMG_5349 IMG_5350

Ik heb een Cycloop gezien. Gelukkig werd de eénoog verslagen door Odysseus.

Op het laatste moment heb ik besloten om naar (en tevens laatste) dansvoorstelling van De Odyssee te gaan.

Voor wie het verhaal niet kent: De Odyssee is geschreven door de Griekse dichter Homerus en gaat over de held Odysseus. Hij is de koning van Ithaka, een slinkse Griekse aanvoerder die tien jaar in de Trojaanse oorlog vecht. Zijn vrouw Penelope en zijn kind Telemachos laat hij achter. Na de oorlog zwerft hij nog tien jaar rond om vervolgens naar huis terug te keren. De voorstelling ging over zijn zwerftocht met zware beproevingen.

IMG_5362

ontberingt ontbereing

Kun je verliefd worden op een voorstelling? Nou, dat ben ik wel geworden.

Ik kan bijna niet omschrijven hoe mooi ik het vond. In het kort: subliem, meesterlijk, prachtig en sensationeel.

Muzikaal was het ook, de voorstelling werd begeleid door musici en koorzangers. De scènes waren spannend en werden vanuit Odysseus verteld, wat het heel erg boeiend maakte. De dansscènes waarin Odysseus en Penelope afscheid nemen en elkaar weer wederzien waren prachtig, gracieus maar vooral liefdevol.  De gevechtsscènes  met de Cycloop en de zeemonsters waren fenomenaal.

IMG_6022web IMG_6069web

Mijn gedachten zijn niet eén keer afgedwaald. Na 80 minuten keerde Odysseus naar huis. Voor mij was de tijd aangebroken om ook naar huis te gaan.

Ik sta letterlijk nu al te popelen om een nieuwe dansvoorstelling van Lonneke van Leth en Vincent de Kooker te zien. Gelukkig hebben zij besloten om iedere twee jaar een klassieker op het toneel te brengen.

Ik zeg: Tot dan!

Liefs
Sandra

PS: Meer over ballet:

Open huis Nationale Opera & Ballet

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *