The Small Museum

IMG_9210

Anderhalf uur geleden is ie geopend. Het kleinste museum van Nederland. Dit was voor mij de allereerste opening in de buitenlucht. Lekker gewoon op de stoep.  The Small Museum is een nieuwe expositieruimte van Paradiso. Het is letterlijk de kleinste exporuimte dat ik ooit gezien heb. Het kunstwerk huist namelijk in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso. Het kastje is het museum. Heel grappig bedacht.

IMG_9218 IMG_9219

In dit kleine museum zal Paradiso werk in opdracht tentoonstellen; kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

De eerste tentoonstelling is van kunstenaarsduo Lernert & Sander. Zij maakten nieuw werk in samenwerking met de Jeugd van Tegenwoordig, met een knipoog naar het tienjarig bestaan van de band.

Ik moet wel zeggen dat ik het kunstwerk obsceen vind. Maar eigenlijk is het ook doodgewoon. Wat het is? De eerste grijze haren van de Jeugd van Tegenwoordig. De expositie is te zien tot 16 juni 2015.

Wil je meer weten? Kijk dan op: http://thesmallmuseumparadiso.tumblr.com//

Groet,

Sandra

 

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *