Grrrrr Gruffalo

IMG_7782

Afgelopen zondag ben ik met onze koningskoppel naar de theatervoorstelling De Gruffalo geweest.

Het verhaal gaat over een kleine muis die door een vos, een uil en een slang uitgenodigd wordt om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert iedere keer door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet.

Wie kent dit monster niet? Hij heeft enorme klauwen, knobbelige knieën en platte voeten. Zijn ogen zijn oranje en zijn tong is zo zwart als drop. Hij heeft paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop.  Hij houdt van: geroosterde vos, uilencake, en babipangslang. De kleine muis heeft deze monster verzonnen of toch niet?

Wat werd ik blij toen ik het affiche van de Gruffalo zag. Het wordt namelijk gespeeld door de leukste en friste jeugdtheatergezelschap die ik ken; MENEER MONSTER. Zij hebben het boek bewerkt tot een voorstelling. Volgens mijn koningskoppel hebben ze dat erg goed gedaan.

poep

Het is de derde keer dat wij naar een voorstelling van dit gezelschap gaan. De de voorstelling Poep! hebben we zelfs twee keer gezien omdat we toen zo hebben genoten.

De voorstellingen zijn toegankelijk voor jong en oud. Het publiek wordt erbij betrokken omdat je in rijen tegenover elkaar opgesteld zit. Zo zitten de allerkleinsten vooraan en zo kan iedereen alles goed zien. Het decor en kostuums zijn erg goed bedacht. Heel simpel en creatief.

Mijn koningskoppel heeft na het zien van de voorstelling weer ideeën op gedaan; een sjaal als staart, mijn handschoenen dienen als uilenvoeten en een zwembril zijn uilenogen. Om een slang na te spelen hebben ze geen kostuum nodig. Ze gaan zwaar aan de slis.

Het liedje over de Gruffalo wordt met volle borst gezongen;

Ik heb een grote vriend  die ik kan vertrouwen

Zijn kiezen kauwen alles en hij heeft enorme klauwen

Knobbelige knieën zijn voeten zijn plat en op zijn neus zit een giftige wrat

Zijn ogen zijn oranje zijn tong zo zwart als drop, met paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop

Ja je weet wie ik bedoel hij geeft mij een goed gevoel

Het is de GRRRR, Gruffalo

Het is nog lang nagenieten hier.

In september komt er een nieuwe bewerking van het  boek ‘De Fantastische Meneer Vos” van Roald Dahl.

Wij (vooral ik) kunnen nu al niet wachten!

Voor meer informatie kijk op: http://www.meneermonster.com/

Liefs,

Sandra

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

4 Comments

  1. Ja hier ook hoor. Nu na het zien van de voorstelling zijn ze weer in de ban van de Gruffalo. Ken je het boek “Stap maar op mijn bezemsteel”? Die is ook TE leuk, is ook dezelfde schrijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.