Hemelse wijnproeverij

1

3 9

Met het doel om mijn eigen smaak qua wijn te ontdekken sprong ik gisteren op de trein van Amsterdam naar Haarlem. Op naar Haarlem Wijn.

Chantal Hoogenboom & Lisette van Doorn (vinologen) hebben mij geholpen om “mijn wijnwereld” te ontdekken. Het blijkt nu dat ik een wijndrinker ben van de Nieuwe Wereld.

"de vinologen"

“Oh wat een lekker wijntje is dit!” was mijn eerste maar ontzettend verbaasde reactie.

Wijnen uit de nieuwe wereld komen van buiten Europa. Denk aan Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Noord-Amerika en dergelijke. Daartegenover staan de wijnen uit “de oude wereld”: Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Oostenrijk, Duitsland en dergelijke.

12

13 13 (2) 14

16 17  

Na een aantal “proefjes “ gedaan te hebben, blijken de vinologen gelijk te hebben. Geen enkele wijn proefde als slootwater of azijn. Ze proefden naar de zon! (en voor het eerst naar MEER)

Ook heb ik geleerd dat (lekkere) wijn niet duur hoeft te zijn. De meeste mensen proeven geen verschil tussen een fles van 5 euro of die van 50 euro. Een wijn moet gewoon lekker zijn!

28 29

30 31

33 34

36 24 37

Haarlem Wijn was een avond die ik niet snel vergeten zal, net zoals de “adviezen en tips” welke ik zeker ga toepassen tijdens het kopen van een fles wijn!

Mijn dank gaat nogmaals uit naar Martijn Kooijman (Haarlem Wijn) voor deze bijzondere avond.

Liefs,

Sandra

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.