Schip Ahoy

1

Wat hebben wij genoten vandaag in het Scheepvaartmuseum!

Zoonlief en zijn maatje hebben zich prima vermaakt in het Scheepvaartmuseum en (vooral) op het schip. We waren er al erg vroeg en de maatjes konden in alle rust kanonnen afschieten, slapen in de hangmatten en door het ruim kruipen. Aan het roer staan vonden ze beiden geweldig. Allerlei scenes van werden (heel serieus) nagespeeld.

Trouwens het schip is een exacte kopie van het VOC-schip dat in 1749 al op zijn eerste reis verging. In 1985 begon de bouw van van het schip en ligt sinds 1991 afgemeerd bij het Scheepvaartmuseum. Ruim 400 vrijwilligers werkten mee aan de bouw.

3  6   111315

Voor kinderen is het een erg leuk museum.

In Het verhaal van de Walvis kunnen kinderen in een levensgrote walvis ontdekken hoe de walvis ruikt, zijn hartslag horen en zijn huid voelen. Je leert over de walvisjacht en hoe de walvis een bedreigde diersoort werd.

Voor de allerkleinsten (tot 6 jaar) is er een onderwaterwereld met een theatershow. De kinderen kunnen zich ook verkleden als een vis, zeepaardje of een zeeschildpad.

25 26  28

Tijdens vakantieperiodes voor de kinderen speciale activiteiten te doen.

31

Daarnaast zijn er scheepsornamenten, jachtmodellen en schilderijen te zien.

IMG_3190 IMG_3191 IMG_3195 IMG_3193

Voor meer informatie kiek hier!

Liefs,

Sandra

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.