Radio Kunst Kieken

Van 12 januari tot en met 14 september 2018 was Kunstkieken.nl ook te horen bij Amsterdam FM!

Elke vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur kon je luisteren naar het radioprogramma Radio Kunst Kieken. Een programma over kunst & cultuur waarbij niet alleen over kunst werd gepraat, maar er ook naar werd gekeken!

Kunstkijken via de radio: Curatoren, conservatoren en kunsthistorici gaven informatie over een kunstwerk.

Het kunstwerk werd gedeeld op alle social media kanalen van Kunstkieken.nl & van AmsterdamFM.nl.

Tijdens de uitzending konden de luisteraars via een telefoon (laptop/pc/tablet) kijken naar een kunstwerk terwijl een kunsthistoricus erover vertelde.  Zo kwam je alles te over en kunstwerk vanuit jouw werkplek, museum, vakantiebestemming of thuis via jouw luie stoel!

De vaste kunsthistoricus van het programma was Gerda van Ham.

Kunst in muziek

In elke uitzending draaide ik een nummer dat te maken had met een kunstenaar of kunstwerk. Ik vertelde de in & outs over het lied.

Terugluisteren kan hier: uitzendingen Radio Kunst Kieken.

In de blogpost van 25 september 2018 staan de beweegredenen waarom ik gestopt ben met radio maken.

In het kort;

+ Een radioprogramma maken is enorm intensief. Ik ben er iedere dag (avond) mee bezig. Van bedenken van items tot aan de muziek downloaden en van het draaiboek maken en weer terug.

+ Sinds april jongstleden ben ik ook gestopt met bloggen. Het schrijven en het bezoeken van musea mis ik enorm! De laatste twee zijn de hoofdreden dat ik destijds ben begonnen met mijn blog.

 

 

NB:  Het format van Radio Kunstkieken (rubrieken ‘Kunst in Muziek’, ‘Kunst Kijken met een Kunsthistoricus’) zijn  eigendom van Sandra Singh –  Kunstkieken.nl.  Het format van de uitzending mag niet worden verveelvoudigd in enige vorm of op enige wijze.

 

Foto: Paul van Riel