Radio Kunst Kieken

Vanaf 12 januari aanstaande is Kunstkieken.nl  te horen!

Op AmsterdamFM.nl;  Elke vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur live vanuit het Tropenmuseum kun je luisteren naar het radioprogramma Kunst Kieken.

Kunst Kieken is een radioprogramma over kunst en cultuur in Amsterdam en omgeving. En een beetje daarbuiten!

De uitzending begint altijd met een kunstenaar die in de studio komt werken. Aan het eind van de uitzending wordt het eindresultaat besproken.

Bij het schrijven van mijn programmavoorstel stond voorop dat ik Kunst toegankelijk wil maken.

Er wordt niet alleen over kunst gepraat. In de uitzending wordt er ook naar kunst gekeken!

Kunsthistoricus Gerda van Ham vertelt over een kunstwerk. Het kunstwerk kun je vrijdagochtend (rond 09.00 uur) vinden op de social media van Kunstkieken.nl.  Zo kunnen luisteraars via hun tablet, telefoon of laptop(pc) meekijken.

Nog meer kunst!

In elke uitzending draai ik een nummer dat te maken heeft met een een kunstwerk of kunstenaar. Eén keer in de maand geeft De Protagonisten.nl  bioscooptips. Eén filmtip gaat over kunst.

Hoofdredacteur van Museumtijdschrift, Marina de Vries zal bij het verschijnen van het blad de aankomende tentoonstellingen geven.

Luister elke vrijdag van 10 -11 uur online op AmsterdamFM.nl!  Terugluisteren kan hier: uitzendingen Radio Kunst Kieken.

 

 

NB:  Het format van Radio Kunstkieken (rubrieken ‘Kunst in Muziek’, ‘Kunstenaar in de Studio’ & ‘Kunst Kijken met een Kunsthistoricus’) zijn  eigendom door Sandra Singh –  Kunstkieken.nl.  Het format van de uitzending mag niet worden verveelvoudigd in enige vorm of op enige wijze.

 

Foto: Paul van Riel