Sui Kau Soup

IMG_2913

Op dit moment zit ik bij restaurant “New King” aan de Zeedijk 115 in Amsterdam. Straks zal ik waanzinnig late night snacken!

Als ik hier in de avond kom, dan neem ik altijd een kom Sui Kau Soep. Het is een soort van wonton soep maar dan met gefrituurde garnalen.

New King bevind zich tegen over de Fo Guang Shan He Hua Tempel. Een boeddhistische tempel aan de zeedijk 108 tot 116. De naam wordt uitgesproken als “gguh ggwaa” en betekent lotusbloem in het Chinees.

Dit is de grootste tempel in Europa die in de traditionele Chinese paleisstijl is gebouwd.

Een of twee keer per jaar breng ik een bezoekje aan de tempel om een wierook te branden. Dit doet ik altijd met BFF M, die op dit moment tegenover mij zit.

IMG_2915 IMG_2917

Mijn soep wacht en tijdens het intikken van dit stukje ben ik aan het watertanden. Tijd voor afscheid. Tijd voor een hap soep voordat ik hangry word! Wat handig zo bloggen met je telefoontje!

IMG_2910

Sweet dreams voor straks!

Sandra

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 Comments

  1. Door deze update realiseer ik me weer wat een wereldstad Amsterdam is! Ik ga je tip zeker een keer uitproberen. Dank je, clara
    Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.