Over Kunstkieken.nl

Welkom op mijn museumblog! Welkom bij Kunstkieken.nl!

Als fervente museumbezoeker a.k.a museumblogger schrijf ik (sinds 2014) over de tijdelijke tentoonstellingen. Sinds oktober 2016 schrijf ik ook over de vaste collectie van musea.  

In mijn persoonlijke reviews zet ik een aantal kunstwerken & altijd het tentoonstellingsaffiche in de spotlight. Ik wil dat je naar kunst kijkt en geeft je letterlijk ‘een zetje’ daartoe! Ik probeer in mijn reviews kunst op een toegankelijke manier over te brengen.

Het idee voor mijn museumblog ontstaan toen ik (in mijn werkveld) opmerkte dat er nog steeds mensen in onze samenleving zijn die zich geen museumkaart kunnen veroorloven.

Zo kon ik met mijn blog een museum aan huis brengen! Ook wil ik laten zien dat musea niet saai en stoffig zijn.

Euh? Wat!?

Daarnaast merkte ik dat de mensen in mijn omgeving denken dat ‘kunst’ begrepen moet worden. Ik vind van niet! Je hoeft er van mij niets over te weten.  Kunst moet je voelen! Kunst moet je raken! . Kijken en genieten is al voldoende.

Veel plezier op kunstkieken.nl en kijk vooral gezellig mee!

Liefs,

Sandra

 

PS: Volgen kan ook via Instagram, Facebook & Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. Leuk geschreven. Het woord ‘kiekje’ komt van origine vanwege een fotograaf uit Amsterdam. Israël Kiek. Het verhaal van zijn leven en de geschiednis is ook te lezen op wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.