De Museumblogger

De Museumblogger

Hallo! Ik ben Sandra, de museumblogger!  Aangenaam!

Ik ben geboren en getogen in de hoofdstad van Nederland, nu ben ik haar buurvrouw. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.

 Waar ik ook van houd…

Art house films (het liefst Franse), Johnny Depp en drop. Ik heb een heuse dropverslaving! Ik ben een pluviophile en schrijf in kookboeken als wie-wanneer-hoe/smaakte/het/recept-herinnering.

Mijn vervelende eigenschap is dat ik hangry word als ik niet (op tijd) eet.  Ik behoor tot de categorie 45+!

In het Tropenmuseum, in 1992, maakte ik mijn allereerste opening mee.

Dat was van de tentoonstelling Adivasi, het andere India. Nooit gedacht dat ik jaren later een museumblogger zou zijn! De tentoonstelling was van 18 december 1992 tot en met 29 augustus 1993 te zien.

Helaas ben ik door het aantal verhuizingen het boek die bij de tentoonstelling hoort kwijtgeraakt. Mocht je het boek ergens tegenkomen, laat het mij dan weten.

Dit ben ik in een notendop! Wie ben jij?

Lees of  volg jij Kunstkieken.nl? Of ben je een passant? Voel je vrij om een reactie achter te laten!

Liefs,
Sandra

NB: Zowel de tekst als foto’s zijn eigendom van kunstkieken.nl.  Zonder toestemming vooraf mag geen enkele tekst of illustratie van deze blog worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze.

PS:  In de tentoonstelling OVERDAAD in KAF expo in Almere expo kwam ik het werk van Majda Vidakovic (Servië) tegen. Bij het zien van haar  werk liet ik mijn fantasie op de vrije loop en beeldde ik mij in dat ik voor Caravaggio poseerde. Klick*. Filter erover en zie hier de moderne versie van ‘Narcissus’.

14 reacties

 1. Wat doe je dat leuk! Je maakt naar het museum gaan hip. Zou je ook een keer naar het Katwijks Museum willen komen? Er hangen hier werken van Jan van Goyen, Jan Toorop, Hans von Bartels, Blommers en Willy Sluiter.
  En (bijna) niemand die het weet!

 2. Hallo Sandra, zag op LinkedIn het stukje in Trouw over jouw blog en heb nog eens de gelegenheid genomen om door je blog heen te bladeren… Heerlijk om opnieuw het enthousiasme te lezen waarmee je over kunst schrijft! Misschien tot begin november in de Kromhouthal…

 3. Wat schrijf je bijzonder en leuk! Heel inspirerend. Heb je blog doorgekregen van Astrid uit Brussel. Ga je zeker volgen. Kan dat ook per mail met de laatste berichten?
  Groetjes, Sylvia
  Amsterdam/Valbonne

  • Dank je wel Sylvia. Je kunt je via de site aanmelden om de berichten via de email te krijgen. Ook ben ik te vinden op social media. Groeten aan Astrid.

 4. A woman after me eigen hart, schrijven in koek boeken yeee, bezoeken aan museau omdat het leuke vind en me eigen mening hebben over welke kunst werk ik zie. Jou tips zijn leuke om te lezen en nooit saai ga door .

 5. In een grijs verleden waren Sandra en ik kort huisgenoten. Toen is onze wederzijdse interesse voor cultuur gek genoeg elkaar nooit echt opgevallen. Goed om te zien dat ze als museumblogger en kunstblieker helemaal los kan gaan. Ik ga haar met nieuwsgier volgen.

  • Fijn dat we weer contact hebben. Destijds was ik druk bezig met m’n studie denk ik. Best gek want ik ging toen al best veel naar musea.

 6. Johnny Depp, schrijven in kookboeken en minimalistische gedichten…we delen liefdes. Ik heb alleen wel een hekel aan regen. Mooi, je nieuwe site!

 7. Wat superleuk en eerlijk dat je zo over jezelf schrijft! Kan niet wachten om meer te lezen over jouw belevingen. X Nicole (niet de buurvrouw 😉 hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.