Het vuur onder het ijs

IMG_2690 IMG_2696

Ik ben net terug van de lezing over de houtsneden van Félix Vallotton.

Ik weet nu wat de geschiedenis van houtgravures is, wat druktechnieken en zwart-wit tegenstellingen van een houtdrukwerk zijn. Conservator Fleur Roos Rosa de Carvalho heeft een boeiend verhaal gehouden en was zo enthousiast, dat ik nu zelf een houtblok wil gaan bewerken en daar een prent van wil maken.

IMG_2662 IMG_2671 IMG_2668 IMG_2664

De serie Intimités is prachtig. Dankzij de lezing heb ik de prenten nu met een ander inzicht bekeken. Maar zelfs zonder allerlei achtergrondinformatie zijn ze geweldig mooi om naar te kijken.

IMG_2653 IMG_2654

IMG_2674

Dit zijn mijn favo’s.

Intimites_-_La_belle_epingle v126a Vallo

Je kunt ze nog tot 1 juni aanstaande bezichtigen in het Van Gogh museum. Daarna reizen de werken door naar Tokio.

Liefs

Sandra

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *