Kunst(tassen)kijken met het Tassenmuseum

oudste tas tassenmuseum Pucci-tas Tassenmuseum Koetstas Tassenmuseum

In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken!

Vandaag gaan we tassen kijken!

Elke tas vertelt zijn eigen verhaal. Zo levert ieder exemplaar informatie op over de mode, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode. In Tassenmuseum Hendrikje ontdek je de rijke geschiedenis van dit alledaagse voorwerp.

In een schitterend 17e-eeuws grachtenpand, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam, ontdek je de ontwikkeling van de tas van de Middeleeuwen tot nu. Nergens anders vind je zoveel bijzondere en verrassende tassen bij elkaar. Van unieke historische stukken, tot tijdloze klassiekers van wereldberoemde merken en opkomende designers.

Vorig jaar schreef ik een blog over de vaste collectie van het Tassenmuseum.

Conservator Leonie Sterenborg van het Tassenmuseum vertelt over de oudste tas van het museum, de Pucci tas en de Koetstas.

Luister en kijk mee!

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 reacties

    • Nee, mag inderdaad niet. Ik heb toestemming gevraagd aan het Tassenmuseum. De foto is van het museum. Je zou de blogpost kunnen linken of anders de foto verwijderen.
      Groet, Sandra
      PS: De koetstas is wel een hele toffe tas!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.