Radio Kunst Kieken – Uitzending 6 juli 2018

KochxBos Gallery presenteert de nieuwe expositie van Jed Martin, die de eerste solo expositie in 2016 van deze buitengewone Franse kunstenaar opvolgt.

Voor Travail Humain II wordt de galerie omgebouwd naar Martins atelier waarbij ook zijn nieuwste werken te zien zijn. Een ervaring waarbij je werkelijk kunt ronddwalen in de wereld van Jed, zoals beschreven in het boek ‘La Carte et le Territoire’ / ‘De kaart en het gebied’ van Michel Houellebecq.

Rondlopen kan tot en met 21 juli aanstaande. Kijk voor meer informatie op: KochxBos.nl 

Ik sprak met Hans Koch over de expositie.

Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Door de opzet van de verkiezing draagt deze bij aan de bekendheid van beeldende kunst in het algemeen en de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder.

Je kunt jouw stem uitbrengen op jouw favoriete hedendaagse en onsterfelijke kunstenaars en zelf kunstenaars nomineren.

Op vrijdag 9 november wordt de winnaar van de eretitel Kunstenaar van het jaar 2019 bij de opening van de Kunstweek bekend gemaakt. Ook worden dan de Briljanten Kunstenaar van het Jaar en het Talent van het Jaar bekend gemaakt.

Stem mee op: kunstenaarvanhetjaar.nl

Ik sprak met David Polak, een van de oprichters van de verkiezing.

oudste tas tassenmuseum

 In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken!

Elke tas vertelt zijn eigen verhaal. Zo levert ieder exemplaar informatie op over de mode, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode. In Tassenmuseum Hendrikje ontdek je de rijke geschiedenis van dit alledaagse voorwerp.

In een schitterend 17e-eeuws grachtenpand, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam, ontdek je de ontwikkeling van de tas van de Middeleeuwen tot nu. Nergens anders vind je zoveel bijzondere en verrassende tassen bij elkaar. Van unieke historische stukken, tot tijdloze klassiekers van wereldberoemde merken en opkomende designers.

Conservator Leonie Sterenborg van het Tassenmuseum vertelt over de oudste tas van het museum, de Pucci tas en de Koetstas.

Luister en kijk mee!

In 2017 schreef ik een over de  vaste collectie van het Tassenmuseum.

Wat is de rol van de schilderkunst anno nu? Op de grote internationale tentoonstellingen en biënnales schittert ze door afwezigheid.

Video, foto, film, installaties en ervaringskunst voeren de boventoon. Heeft de schilderkunst dan niets meer te vertellen? Kan ze het kritische kunstpubliek niet meer raken?

De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling – deze titel verwijst naar een schilderij van René Daniëls – laat zien dat het schilderen nog altijd zeer actueel en springlevend is. 28 Nederlandse kunstenaars tonen een selectie van hun meest recente werk.

De expositie is tot en met 7 oktober 2018 in het Dordrechts Museum.

Ik sprak met conservator Gerrit Willems over de expositie.

In elke uitzending draai ik een nummer dat te maken heeft met een kunstenaar of kunstwerk.

Dit keer in de herhaling het nummer Mona Lisa van Nat King Cole.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.