60 sec KunstKijken: ‘Love or Generosity’ – Nicole Eisenman

Maak je hoofd leeg door 60 seconden naar kunst te kijken. Kijk mee naar het beeld “Love or Generosity” (2020) van Nicole Eisenman (VS -1965).

De letterlijke vertaling van Love or Generosity is liefde of edelmoedigheid.  Het beeld is te zien op  de Amsterdamse Zuidas. Het  staat  sinds 2020 het op het plein voor  Rechtbank Amsterdam.

Zullen we gaan kunstkieken?

Qua beleving zie ik een reus. Het beeld is iets meer dan vijf meter hoog. Als de “reus” aankijkt dan zie je eigenlijk dat hij heel lief en zacht is.

In zijn hand houdt hij, een uil die in zijn nest zit, vast. De uil staat voor wijsheid, de pijl voor volharding en focus. De eikel staat voor bescherming tegen het kwaad.

Het beeld is gemaakt uit brons, met een ruw patina (hierdoor krijg een soort van waas). De  lijnen op de sportbroek zijn van roestvrij staal en de schoenen van marmercomposiet.

Fijne avond en tot volgend week!

Liefs

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.