60 sec KunstKijken: ‘Tibetan Porky (1971/75)’ – Martin Wong

Martin Wong (1946 – 1999) was een kunstenaar van Chinese en Amerikaanse afkomst.

Hij staat bekend om zijn verbeeldingen van sociale, seksuele en politieke kwesties die zich afspeelden in de periode van 1970 tot en met 1990 in de Verenigde Staten.

Mijn twee favoriete kunstwerken van Martin Wong zijn: ‘Mrs. Liberty Face (1990)’ en ‘Bruce Lee in the Afterworld (1991)’.

Tibetan Porky‘ zag ik in de overzichtstentoonstelling ‘Martin Wong: Malicious Mischief’ in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

In 1971 maakte Wong een reis over de ‘hippie trail’ een route door Europa en Azië. Wong verblijft een tijdje bij een Tibetaanse banneling in de zuidelijke Himalaya.  In dit werk, waarin tantrische symbolen en motieven zoals een kroon van schedels en een derde oog te zien zijn, verwijst Wong waarschijnlijk naar de godin Mahakali, de hindoegodin van vernietiging.

Als ik dit schilderij een andere naam mocht geven dan zou dat zijn ‘Tibetan Porky with melons’.

Wil je Tibetan Porky ook zien? Dat kan hier: 60 sec KunstKijken: ‘Tibetan Porky (1971/75)’ – Martin Wong

Fijne zondag,

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.