Temporair Tijdelijk

Ik stop tijdelijk met het schrijven over tijdelijke tentoonstellingen in musea!

De komende periode (kan wel een tijdje duren) ga ik mij richten op de vaste collecties van musea. De permanente eeuwig durende opstellingen die krijgen nu mijn volle aandacht. Wat zijn de hoogtepunten van een museum? Dat antwoord wil ik graag weten en met jullie delen.

Waar komt mijn switch nu ineens vandaan?

De afgelopen jaar heb ik erg veel geschreven over de tijdelijke exposities. Ik heb gemerkt dat er weinig oog is voor de vaste tentoonstellingen en ook voor de kleinere musea.  In een krantenbericht van 13 augustus jongstleden las ik dat de kleinere musea (lees: streekmusea) veel minder subsidie krijgen en vaak ten dode zijn opgeschreven.  Dat gegeven deed bij mij iets.  Vanaf vandaag krijgen ook kleinere musea aandacht op mijn blog. Ik heb er een categorie voor aangemaakt: Vaste Expo’s (Altijd te Zien).

Heel af en toe zal ik wel een zijsprongetje naar een tijdelijke expositie maken want die blijf ik natuurlijk bezoeken!

Als eerst Amsterdam  en omgeving onder de loep nemen  en dan volgt wat mij betreft heel Nederland! Als je een museumtip voor mij hebt, laat mij het dan weten! Dit kan via het contactformulier op de site.

Wat ik hoop?

Ik hoop dat er velen met mij meegaan op deze voor mij spannende reis. Ik hoop dat het mij lukt want het bloggen naast mijn baan vind ik af en toe best zwaar. Maar het staat vast dat ik mijn hobby-job gewoon te leuk vind om te stoppen.

Wat wil ik bereiken met kunstkieken?

Via mijn blog wil ik laten laten zien dat musea absoluut niet saai zijn en dat je er veel leren kan!  Als museumliefhebber probeer ik  op een zo makkelijke manier “kunst” uit te leggen.

Vanavond gaat de kop eraf met een museumrecensie over de vaste opstelling van het Tropenmuseum. Daar waar ik in 1992 mijn allereerste opening meemaakte!

Liefs en tot vanavond,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

3 reacties

  1. Dank jullie wel. @Inez ik hoop dat ik je kan inspireren om ook naar de vaste collecties te gaan kijken. Tzt en tussendoor schrijf ik over een tijdelijke tentoonstelling. @Bar Ja, ik vind het ook erg interessant. Er zijn zoveel musea in Nederland. Liefs,
    Sandra

  2. Hoi Sandra, wat fijn dat je doorgaat met de vaste tentoonstellingen!! Ik vind het erg leuk dat je de kleinere musea onder de loep neemt! Te gek initiatief! Ik kijk er erg naar uit! Heel veel succes!

  3. Jammer dat je geen tijdelijke tentoonstellingen meer zal doen. Daar keek ik altijd naar voordat ik zelf ging. Veel plezier met je reis. Ik wacht geduldig tot je klaar bent en blijf je volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.