The Walthamstow Tapestry

IMG_8950

De reden dat ik heel graag naar het Bonnefanten museum wilde gaan is: The Walthamstow Tapestry.

Het is een tapijt van zeven meter lang van kunstenaar Grayson Perry. Begin dit jaar was dit wandkleedje volop in de belangstelling omdat het museum deze heeft gekocht met steun van de Bankgiro Loterij. Op dit moment is Perry een van de gerenommeerde kunstenaars van Engeland. Je kent hem misschien niet van naam maar wel van gezicht. Perry is namelijk de kunstenaar die zich graag als een vrouw kleedt.

IMG_8959 IMG_8962

IMG_8956 IMG_8966

Terug naar het wandkleedje.

Daarop staat de levensloop (van geboorte tot de dood) van de mens afgebeeld omringd door figuren die allen iets aan het doen zijn, dieren en bekende merknamen.

Het tapijt vond ik indrukwekkend omdat je in het dagelijks leven niet stil staat bij commerciële merknamen die je onderweg naar Magere Hein tegenkomt. Grayson heeft gelijk: ons/het mensenleven wordt omringd door wemelende merknamen.

Tot wanneer?

The Walthamstow Tapestry is tot en met 20 september 2015 te zien in de tentoonstelling Collectieopstelling hedendaagse kunst.

In 2016 organiseert het Bonnefantenmuseum  in samenwerking met het ARoS Kunstmuseum in Aarhus (Denemarken) een solotentoonstelling van Grayson Perry. Ik verheug mij er nu al op.

Voor meer informatie kiek hier!

Liefs,

Sandra

Sandra

Welkom op Kunstkieken.nl! Ik houd van musea en om die reden ben ik op 1 april 2014 gaan schrijven over mijn museumbelevingen. Ook ga ik op zoek naar kunstverhalen op kunstbeurzen. Veel lees plezier! Liefs, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.