Lust for Light

Nog een reden dat ik ben afgereisd naar Maastricht is; om de foto’s van Marie Cécile Thijs van heel dichtbij te bekijken.

Tot eind van de maand hangen ze nog in Museum aan het Vrijthof. Heel veel tijd had ik dus niet meer.

Thijs maakt geweldige foto’s.  Foto’s die anders zijn.

Foto’s waarbij je je nog eens omdraait om de foto nog eens te bekijken. Foto’s die echt heel bijzonder zijn. Foto’s waarbij je je nek bezeert als je niet oppast.

In de foto’s laat Thijs vaak objecten zweven.

Bij haar foto’s stel je vanzelf  de volgende vragen: Hoe hebben de paarden, kippen en katten zo kunnen poseren? Of hoe laat ze een lintje in de lucht zweven?

Haar  foto’s zijn betoverend en surrealistisch. Dat maakt weer dat ik verliefd ben op een tentoonstelling!

Thijs maakt gebruik van moderne technieken om met museumstukken een nieuwe setting te creëren.

Zo ook in de serie White Collar (zie boven) waar ze een plooikraag uit de 17de eeuw gebruikt. Het zeldzame stuk is eigendom van het Rijksmuseum Amsterdam. Thijs kwam de kraag op het spoor. De kraag mocht niet worden uitgeleend. Ze mag niet zelfs zonder handschoenen worden vastgehouden Thijs bedacht een oplossing, ze  fotografeerde hem los en bewerkte  ze deze digitaal verwerkt op haar modellen.

Lust for Light is nog te zien tot en met 31 mei aanstaande Museum aan het Vrijthof.

De tentoonstelling laat verschillende fotoseries van  Thijs zien, waaronder White Collar, Food Potraits, Horses, Majestic, Human Angels en haar vroegere foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht.

Een absolute must see!

Voor meer informatie kiek hier!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.