Mijn zoektocht naar de 100 leukste musea van Nederland

de 100 leukste musea NRC

In augustus 2016 schreef ik dat ik meer aandacht aan kleine (streek)musea wil geven en dat ik mij, naast de tijdelijke, ook wilde gaan richten op de vaste collecties van musea.

Inmiddels heb ik 28 Nederlandse musea bezocht en geschreven over hun permanente collectie. Mijn intentie is nog steeds om door heel Nederland te reizen en schrijven over alle musea die er zijn!

Ik ga heel even terug in de tijd. Naar 2013 voordat ik verklap wat ik ga doen.

Eind 2013 kocht ik het boekje “De 100 leukste Musea’’ als inspiratie voor mijn museumblogger-avontuur. Het boekje is uitgebracht door NRC Handelsblad en het doel ervan is om museumbezoekers te inspireren om eens wat nieuwe musea te ontdekken. Inmiddels is het boekje niet meer verkrijgbaar.

Het boekje lag samen met de folder Guide to 44 Museums te verstoffen. Ook alle deze musea wil ik een museumvisit brengen.

Je raadt het misschien al. Ik ga op die ontdekkingstour!  Yeah!

Vanaf 1 december 2017 ga ik op museumtour door Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland,  Zuid-Holland, Utrecht, Brabant, Zeeland en Limburg.  De einddatum van mijn museumchallenge zal zijn op zondag 31 maart 2019.  Op 1 april 2019 besta ik als museumblogger dan 5 jaar!

Ik vind het zo spannend!  Ik ben ook benieuwd of alle musea nog bestaan.  Zijn de 100 musea in het boekje wel de leukste?

Ik ga het ondervinden. Dit zijn 100 leukste musea van Nederland  & 44 museums uit de folder van I Amsterdam.

Het betekent niet dat ik alleen de lijstjes zal afvinken.

Mijn museumbezoekjes gaan gewoon door.  Ik zal nog steeds de tijdelijke en permanente tentoonstellingen van musea bezoeken.

Wish me fun!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 reacties

  1. Hallo Sandra,
    Leuk voornemen! Museum Belvedere is mooi en ligt ook nog eens in een mooie wandelomgeving. Nog een paar aanvullingen
    In Amersfoort: museum Flehite, alleen al om het gebouw: een paar oude muurhuizen.
    In Leiden: het Sieboldhuis, klein maar fijne Japantentoonstellingen.
    Veel plezier gewenst van Stien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.