That KunstKieken Feeling: ‘Zebras and Airplanes’ – Alicia Keys

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

Dit keer heb ik gekozen voor het nummer Zebras and Airplanes van Alicia Keys. Het lied is een ode aan schilderijen.

Keys schreef het nummer Zebras and Airplanes eind 2000 maar bracht het pas in februari 2014 uit.

Op haar website schreef ze” ik was nog nooit zo overwonnen om een lied te schrijven nadat ik eerder een schilderij had gezien, maar dit stuurde mij naar een andere plek. Ik voelde het!”. Het nummer is gebaseerd op het schilderij van Chloe Early genaamd The Passage.

Ik wens je een mooi goed weekend.

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.