Cenntenium 5

Kunstplatform Artist-IQ “500 jaar Kunst” in de Beurs van Berlage.

Vier prominente  kunstgaleries , Kunsthandel Pappot, Douwes Fine Art, Tom Okker Art en Van Loon Galleries hebben de handen ineengeslagen en vormde het kunstplatform Artist-IQ “500 jaar Kunst” in de Beurs van Berlage.

Vijf eeuwen kunst wordt samengebracht in acht thema’s: Landelijk, Genre, Naakt, Stilleven, Stadsgezichten, Portretten, Abstract en Marine.

Doordat de werken op thema zijn gesorteerd (en niet op jaartal), krijg je een goed beeld van hoe deze klassieke thema’s door de eeuwen heen zijn opgevat.  “Zo kun je het verschil goed zien hoe een 17de– eeuwse schilder een onderwerp aanpakt in vergelijking met een 19de–eeuwse vakgenoot” aldus Evert Douwes.

Dat resultaat is terug te zien in de expositie; van schilderijen tot beelden, van beelden tot foto’s. Van foto’s tot 3D tot aan het sluitstuk (houd ik geheim) in de Grote Zaal kom je er tegen.

Geen prijskaartje te zien.

Naast de kunstwerken hangt er geen beschrijving maar een prijskaartje. Dat vond ik erg grappig maar vooral bijzonder. Voor mij was het de allereerste keer dat ik naast het kijken en bewonderen meteen wist hoeveel een kunstwerk kost.

Ik was ook erg verbaasd dat sommige werken redelijk betaalbaar waren en andere weer zeer prijzig zoals dit werk van

In mijn beleving kloppen de bedragen van sommige kunstwerken ook niet; dat heeft weer met “smaken verschillen” te maken. Dat gaf weer stof tot heftige discussies met mijn plus 1 met de volgende woorden: duurder, goedkoper, matig bedragje en spotgoedkoop.  Zucht, als vanouds zaten we niet meer op eén lijn.

Bijna alle kunstwerken zijn te koop. Wat ik op het oog heb/had kan ik helaas niet betalen. Dus dat wordt door sparen!

Mijn twee favoriete kunstwerken.

Tijdens de expositie zullen de vier galeriehouders regelmatig aanwezig zijn om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Gisteren wilde ik alles weten over het restaureren van schilderijen. Daar kreeg ik naast het antwoord ook meteen voorbeelden van te zien en persoonlijke verhalen bij. Veel leuker dan Googlen! Toch?

Artist IQ – 500 Jaar Kunst is vanaf vandaag te zien tot 1 februari 2015.

Waar: Beurs van Berlage

Open: zondag t/m woensdag: 11-00 – 18.00 / donderdag t/m zaterdag 11-00 – 21.00.

Voor meer informatie kiek hier!

 Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.