Schildershot

IMG_6944

In Melkweg Expo was de opening van eerste solo expositie van fotograaf Henri Verhoef: Become – The Exaltation Of Individuality.

Deze serie gaat over de beperkingen van het individualisme en de vraag of we werkelijk zo uniek zijn als we denken. De expositie vormt een onderdeel van het openingsprogramma van de Amsterdam FashionWeek en is te zien in Melkweg Expo.

Mijn plus 1 en ik zijn het voor de verandering een keer met elkaar eens; alle maar dan ook echt alle foto’s van deze expositie zijn even mooi.

De foto’s lijken (in mijn beleving) niet op foto’s maar op foto-schilderijen. Dit heeft te maken dat Verhoef een perfecte combinatie van koele en warme tinten heeft weten te vinden waardoor de contouren van de modellen mooi uitkomen. Dit vond ik erg bijzonder. Het is jammer dat ik dat niet kon vastleggen op mijn foto’s.

Dit keer laat ik maar twee foto’s zien omdat ik dat niet fair vind tegenover alle andere foto’s die daar ‘hangen’.

Ze zijn allemaal mijn favorietjes. Dus reden te meer om de expositie te gaan bezoeken! Kijk je mee?

Ook zijn er foto’s van Verhoef afstudeerproject te zien; Masquerades / Real Men Create Rivers Themselves.

Hierin zet Henri Verhoef vraagtekens bij de verdeling van geslachtsrollen in onze maatschappij, waar wij onze karakters en vaardigheden naar proberen te modelleren.

Mijn plus 1 en ik hebben nog (in het Engels) zitten napraten over de gedachtegang van beide serie’s.

Onze conclusie is: It takes everything to stand alone and boys don’t cry but men do.

Become The Exaltation Of Individuality  is te zien tot en met 22 februari 2015.

Ingang : via de Melkweg Café (Marnixstraat 409)

Open van woensdag tot en met zondag, 12.00 – 21.00 uur.

Entree: gratis

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.