Fair and Tattoos

Mijn eerste lightening cream kreeg ik in mijn handen gedrukt toen ik een jaar of twaalf was.

Misschien was ik wel elf, ik weet het niet meer. De verpakking was roze met paarse tinten en rook zwaar naar India. De opmerking die ik erbij kreeg was: ‘Daar zul je lichter van worden!’.

Met andere woorden je wordt er mooier door. Die opmerking kwam hard aan.

Zo hard, dat als ik in een spiegel keek ik alleen mijn donkere huid zag. Gelukkig is die periode (niet eens zo lang geleden) voorbij. Ik zie nog steeds een donkere huid. Alleen zie ik nu ook in dat “ie” ook nog eens mooi en egaal is. Daar ben ik trots op!

Mijn eerste tatoeages heb ik een jaar of drie geleden gezet.

De namen van mijn koningskoppel in het Sanskrit. Inmiddels heb ik vijf tatoeages met verschillende betekenissen. Drie zijn er voor de mooiheid. Eentje heeft een spirituele betekenis en de ander een afsluiting voor mijn “donkere” periode.

Binnenkort komen er twee bij: voor de liefde voor mijn kids en eentje gewoon voor de show. Omdat ik dat wil. Omdat ik dat mooi vind.

Body Art is een tentoonstelling in het Tropenmuseum over lichaamsversieringen dwars door cultuur en tijd heen: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen.

Het laat zien dat overal op de wereld verschillende opvattingen bestaan over wat mooi is en wat niet.

Tegenwoordig  zien we allerlei lichaamsversieringen om ons heen.

Van een gespleten tong tot aan een piercing. Van piercing tot aan een implantaat.  Sommige versieringen roepen vooral de vragen: Waarom? en Hoe dan? op.

Mijn plus 1 en ik zijn het met elkaar eens. Body Art is een must see omdat het vooral vermakelijk en leerzaam is.

Body Art geeft antwoorden op de vraag waarom mensen hun lichaam aanpassen en hoe dat wordt gedaan. Ook kwamen we tot de volgende conclusie: Different people have different ideas of what is beautiful.

In de tentoonstelling is er ook werk uit het boek TAT TOO van Krijn van Noordwijk te zien.  Vorig jaar waren deze foto’s te zien in de Melkweg Expo.

Body Art  is te zien tot en met  30 augustus 2015.

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

  1. Aaaah die foto met die tong kan ik echt niet te lang naar kijken……maar het lijkt me een supertentoonstelling. Heb eens een docu gezien over hetzelfde onderwerp. En… lightening cream? Ik wist niet eens dat het bestond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.