That KunstKieken- Feeling: Canto Ostinato – Simeon ten Holt

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

  • Klaas-Gubbels-Canto-Opstinato

De titel van dit schilderij ‘Canto Opstinato’ (2008 – privécollectie) van Klaas Gubbels is een verwijzing naar de compositie ‘Canto Ostinato’ van de Nederlandse componist Simeon ten Holt.

Ten Holt was een vriend van Klaas Gubbels, die vroeger één keer per week bleef slapen bij Gubbels thuis, omdat hij les gaf in Arnhem.

Canto Ostinato bestaat uit verschillende korte muzikale fragmenten die steeds herhaald worden. In de muziekwereld betekent ‘Canto’ zang, melodie of een melodisch motief. Ostinato betekent herhaling.

Het stuk wordt oorspronkelijk op twee of vier piano’s gespeeld, maar er zijn ook uitvoeringen met andere instrumenten.

Ik heb vroeger aan moderne dans gedaan en dit nummer vind ik niet alleen een fantastisch om naar te luisteren maar ook om op te dansen. Wat vind jij ervan?

Canto Ostinato, Simeon ten Holt – Concertgebouw Amsterdam 22/01/2013 (deel 1) (youtube.com)

Ik wens je een mooi weekend,

Liefs, Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.