C. Seedorf

Kamp Seedorf - Portret Seedorf

Neêrlands succesvolste voetballer van de afgelopen 25 jaar is Clarence Seedorf.

Met drie verschillende clubs (Ajax, Real Madrid, AC Milan) won hij vier keer de Champions League.

Op dit portret is Seedorf vijftien jaar oud en begint hij  net aan zijn voetbalcarrière. Als hij zestien jaar en 242 dagen oud is debuteert hij in het eerste elftal van Ajax en wordt de jongste debutant ooit.

Kamp Seedorf is een straatkunstcollectief uit Almere en Amsterdam.

De kunstenaars hebben een graffitiachtergrond en zijn fanatieke voetbalsupporters. Bijzonder aan deze kunstenaars is dat ze niet  met naam of toenaam bekend willen worden.

In verschillende steden zoeken ze saaie, koude kille betonnen muren op om ze vervolgens op te leuken met voetballers, volkszangers, rappers  en ander cultfiguren. De portretten zijn altijd handgeschilderde graffitiwerk op papier, die met behanglijm op de muur worden aangebracht.

Tot wanneer?

Clarence hangt in de Schuttersgalerij van het  Amsterdam museum. De toegang is gratis. Het portret zal ongeveer een jaar te zien zijn.

Meer informatie over Kamp Seedorf kiek hier!   en hun  graffitikunst kijk op: http://www.kampseedorf.com/

Seedorf is naamgever en inspirator voor Kamp Seedorf.  Zou hij stiekem zelf meewerken aan de portretten?

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.