Chroma

EIN-DE-LIJK ben ik weer verliefd op een tentoonstelling!  Dit keer op  Jacques Henri Lartique  – Life in Colour te zien in FOAM.

De tentoonstelling is vanaf vandaag te zien in FOAM en gisteren mocht ik al een bezoek brengen tussen de schilders en werklui die nog bezig waren met het opbouwen ervan.

Jacques Henri Lartique maakte op achtjarige leeftijd  in 1902 eerste foto.

Tot aan 1986 heeft hij zijn lensdop nooit meer op zijn camera gezet.

Pas op 69 jarige leeftijd werd Lartique ontdekt door een fotoagentschap.

Kort daarna had Lartique zijn eerste tentoonstelling in het MoMA in New York.  Zij bekendheid kwam drie jaar later bij het uitbrengen van zijn fotoboeken.  De laatste jaren van zijn leven werkte Lartique veel voor modebladen.

In totaal bestaat Lartique’s ouvre uit 117.577 zwart-wit negatieven waarvan 40% aan kleurenfoto’s.

In 1911 begon Lartique met het samenstellen van fotoboeken en in 1912 maakt hij zijn eerste kleurenfoto. De meeste foto’s die in de tentoonstelling tentoongesteld zijn, zijn afkomstig uit die boeken.

 

 Mustsee!

De foto’s van de ochtendmist waar Lartique vanuit zijn raam iedere ochtend naar keek zijn prachtig om te zien. Ook de foto waarop Pablo Picasso staat mag je niet missen.  Het zijn speelse foto’s waar jij misschien ook verliefd op zult worden.  I love them all!

Jacques Henri Lartique  – Life in Colour is te zien tot en met 3 april 2016.

Naast fotograaf was Lartique ook een kunstschilder.  Ik hoop dat een van de musea’s zich geroepen voelt om een tentoonstelling van zijn kunstwerken te maken.

FOAM bedankt dat vooraf mocht komen kieken.  Het was een hele speciale ervaring die ik niet meer vergeten zal.! In fotoformaat uitgedrukt: 1000000 X 300 x 122 cm!

Voor meer informatie kiek hier!

Als je jouw ogen wilt liefkozen ga dan naar deze tentoonstelling!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.