Fabrique des Lumières

Vandaag opende in Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam: Fabrique des Lumières.

Het (permanente) kunstcentrum in Amsterdam is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces dat bekend is van de oprichting van Atelier des Lumières in Parijs. Kunstwerken worden door lichtprojecties en begeleidende muziek tot leven gebracht. Klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars komen letterlijk bijeen.

Openingsexpositie: ‘Gustav Klimt, goud en kleurrijk’

De eerste expositie in Fabrique des Lumières laat het werk van Gustav Klimt (1862 – 1918) en zijn tijdgenoten zien. Klimt’s beroemde schilderij De kus  kun je zien op groot formaat. Klimt was de belangrijkste kunstenaar van de Wiener Secession, een kunstenaarsvereniging die begin twintigste eeuw afstand wilde nemen van de traditionele opvatting van kunst. Het gebruik van de kleur goud en de decoratieve motieven stonden symbool voor deze artistieke revolutie.

De exposities van Fabrique des Lumières, zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft er geen kunstkenner voor te zijn!

Het mooie van de expositie is dat je op een andere manier kunst beleeft. Dit is via projecties op zeventien meter hoge muren en in een ruimte van 3.800 m2!

Fabrique des Lumières is zeven dagen per week open voor publiek. Meer informatie: www.fabrique-lumieres.com.

NB: Zowel de tekst als de foto’s zijn eigendom van Kunstkieken.nl. en zijn met toestemming van Fabrique des Lumieres gepubliceerd . Dafbeeldingen van deze blog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.