Groeten uit de Oriënt – Huis van het Boek

Huis van het boek presenteert t/m 6 juni 2022 de tentoonstelling ‘Groeten uit de Oriënt’ vol stereotypen over het Oosten.

Boeken, filmaffiches, kunstnijverheid en foto’s bieden samen een blik op het ontstaan van de stereotypen die het Westen creëerde over de oosterse wereld. Kader Abdolah, Abdelkader Benali, Hassnae Bouazza, Shervin Nekuee en Mirjam Shatanawi reageren op 1001 Nacht, Arabische detectives, stereotypen in boeken en films, de westerse blik op de Oosterse Ander en geënsceneerde foto’s van oosterse vrouwen.

De beeldvorming rond het Oosten varieert van bakermat van de christelijke cultuur tot sprookjesachtig, barbaars en sensueel. Wat is de invloed van deze stereotypen op de huidige maatschappij? De tentoonstelling ‘Groeten uit de Oriënt’ maakt deel uit van de reeks tentoonstellingen over de maatschappelijke invloed van het boek.

Ga je mee KunstKieken? Neem de tijd om deze informatieve vlog te bekijken.

Met gastconservator Bert Sliggers loop ik langs verschillende thema’s, te beginnen met reisboeken uit de 17de 18de eeuw. Sliggers vertelt over het ontstaan en de doorwerking van de westerse blik op het Oosten.

Voor meer informatie over de tentoonstelling “Groeten uit de Oriënt” : HuisvanhetBoek.nl

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.