That KunstKieken-Feeling: ‘Fourteen Black Paintings’ – Peter Gabriel

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

Dit keer heb ik gekozen voor het nummer ‘Fourteen Black Paintings’ van Peter Gabriel.

Het  lied is geïnspireerd op  14 zwart gekleurde muurschilderingen van  kunstenaar Mark Rothko.  Zijn gitarist David Rhodes nam hem  mee naar een kapel in Houston / Texas .

De muurschilderingen zijn gewijd aan mensenrechten.

De kapel bestaat nog steeds en  staat bekend als de Rotko Kapel. Het is ook een van de eerste plekken op de wereld alle geloven bij elkaar samen kunnen komen. Op 16 september 2000 is de  kapel op de  monumentenlijst van Amerika geplaatst.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.