That KunstKieken-Feeling: Frans Hals – McCarthy

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

Dit keer heb ik gekozen voor het nummer ‘Frans Hals’ van McCarthy omdat ik deze week in de ban ben door de schilderijen van Frans Hals, welke ik in de tentoonstelling Frans Hals in het Rijksmuseum heb gezien.

Frans Hals is een single van McCarthy en is uitgebracht in maart 1987. De kunstschilder Frans Hals is het onderwerp van het lied.

De tekst van het lied is geschreven door Malcom Eden nadat hij het boek het boek Ways of Seeing van schrijver John Berger had gelezen. Ondanks dat Frans Hals portretten van rijke elite schilderde, verkeerde hij zelf in armoede. Dit is te horen op dit lied. McCathy zing het volgende:

These are better days

You stop your money

There’s no more money

We’ve already paid

We’re making money

I said you’re joking

Een fijn weekend! Liefs, Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.