Hij is Graaf Alexandre Colonna Walewski!

graaf alexandre colonna walewski

Zij arriveerden, net als hun voorvaderen in 1807 bij de vrede van Tilsit, in een sloep.

Afgelopen vrijdag waren directe nazaten van Napoleon Bonaparte en de Romanov-tsaren, respectievelijk Graaf Alexandre Colonna Walewski en Prins Dimitri Romanov, eregast bij de officiële opening van de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine, een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage.

Graaf Alexandre Colonna Walewski is een directe nazaat van Napoleon Bonaparte en diens maîtresse Maria Walewska.

De zoon die Maria in 1810 baarde kreeg nooit de naam Bonaparte maar wel adellijke titels en Italiaanse landerijen. De Bonaparte-familie accepteerde hem. Zo maakte Napoleon III Maria’s zoon tot zijn minister van Buitenlandse Zaken.

Alleen maar eén  vraag.

Aan Graaf Colonna Walewski mocht ik een aantal vragen stellen. Ik stelde maar eén vraag en dat was: Is kunst belangrijk of juist niet?”.

Zijn antwoord luidt: “Jazeker, alle vormen van kunst zijn belangrijk. Voor iedereen betekent het iets anders; de een voelt herkenning de ander niet.  Kunst kan een stukje historie zijn en soms zelfs vernieuwing. Kunst en cultuur zijn met elkaar verbonden. Het is belangrijk dat er overal op de wereld musea zijn die tentoonstellingen maken”.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

  1. Je suis un journaliste Americain qui ecrit un livre sur le lien entre la France et la Pologne. Je voudrais interviewer un descendent direct de Napoleon et Marie Walewska. Pouvez vous m’aidez a contacter M. Walewski?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.