Flaneren in het licht

De Illuminade van Amsterdam Light Festival  is er ook weer!

Kunstenaars waren hier ook vrij om het onderwerp vriendschap op hun eigen manier te vertalen. In sommige werken zie je het onderwerp duidelijk terug en in sommige werken moet je gewoon gissen waar het om gaat.  

Meer dan 350 concepten uit 34 landen werden er ingezonden.  Uit 100 finalisten koos de jury uiteindelijk 38 werken en installaties die deze winter te zien zijn langs de Water Colors vaarroute of de Illuminade wandelroute.

Trek je dikste trui aan en loop mee!

friendala

Friendala van kunstenaars Macarena Meza en Daniela Orellana uit Chili is te leuk bedacht! Het werk bestaat ut de helft van een grote mandala, een Indiaas symbool voor eenheid en integratie tussen volkeren. De reflectie van het licht in het water maakt het  werk rond! Amazing! Ik heb er expres geen foto van gemaakt. Dit moet je in het “echt” gezien hebben.

Foto: Amsterdam Light Festival

Een groot schilderij van 18 meter hoog, dat ’s avonds door middel van lichtprojectie tot leven komt”.

Dit is de omschrijving van Irma de Vries van haar Canal House.  Een mustsee op de Hortusplantsoen/Reinwardt Academie. Het is een levend schilderij, opgebouwd uit symbolen die afkomstig zijn uit de geschiedenis van Europa.

Melody Dots 21

Melody Dots 21 van Dirk Haubrich en Yoko Seyama (Duitsland en Japan) is een mobiel die beweegt in de wind.

Licht en stippen die dansen op een scherm in de Hortus Botanicus.  Erg mooi om te zien!

Tot nu toe, vind ik alles mooi!

Als je een stukje verder doorloopt kom bij Social Sparkles (geen foto)  van Studio Toer. Als je onder het (interactieve) kunstwerk loopt reageren de lichtjes op jouw beweging en gaan ze aan. Het doet mij denken aan vuurvliegjes. Het geluid knettert je tegemoet.  Erg knap bedacht! Ook weer leuk voor kinderen.

Infinity -Stephan Newby

Infinity aan de Plantage Parklaan is een installatie van Stephan Newby.

Een ring van lichten gevangen tussen twee spiegels zorgt voor een groots effect.  Eindeloosheid in een gracht. Beide kunstwerken zijn leuk voor kinderen.

Bands of Friendship aan de Jonas Daniel Meijerplein is van Santosh Gujar en Vikas Patil uit India.

Het kunstwerk stelt kleurige vriendschapsbandjes voor.  Toch zie ik dat er niet in, ik zie de kleurige armbanden die Indiase vrouwen vaak dragen.

Tot wanneer?

Amsterdam Light Festival is tot en met 17 januari 2016 te beleven. Lopend of varend over het water. Het blijft allebei romantisch. Ga je te voet. Volg dan de lampjes die langs de route hangen.

Voor meer informatie kiek hier!

Liefs en veel wandelplezier,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 reacties

  1. Wat een fijne beschrijving. Zo vol maar toch luchtig om te lezen. Ik ga morgen met de boot het tochtje maken door de grachten en dit onderstreep m’n keus! Het internet afgestruind naar info die ik begrijp. Dankjewel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.