Film review: Florence and the Uffizi Gallery 3D/4K

Florence and the Uffizi Gallery 3D/4K

Het Uffizi museum staat al heel lang op mijn wensenlijstje. Heel, heel erg lang!

Eigenlijk net zo lang als de zin “Book now  Uffizi Tickets and avoid long Queues” op de site van het museum staat. Het museum is bijna altijd druk en tijdens vakantieperiodes zijn wachtrijen van vijf uur normaal. Twintig minuten wachten in de rij bij een supermarkt vind ik al te lang duren laat staan in de zon of kou voor een museum. Ik vrees dat ik in het Uffizi nooit zal gaan kunstkieken.

De geboorte van Venus en La Primavera

Maar ik ben niet getreurd.

Vandaag ben ik naar het Uffizi  museum in Florence geweest vanuit mijn eigen luie stoel!  Een bioscoopstoel wel te verstaan. De film Florence and the Uffizi Gallery 3D/4K draait vanaf morgen in de bioscoop.

In de film betreed je de De Galleria degli Uffizi en kun je een aantal bijzondere renaissance kunstwerken van heel dichtbij bekijken. Zoals schilderijen De geboorte van Venus en La Primavera (met wel 500 bloemen) van Sandro Botticelli.

Het beeld David van Michaelangelo Buonarroti is absoluut een must-see van de film.

Op het eerste gezicht lijkt het standbeeld niet zo bijzonder maar dat is het juist wel. David staat hier om de reus Goliath aan te vallen. Die spanning in zijn lijf is goed te zien in de strakke spieren en opgezwollen aderen. Dat Michaelangelo dit uit een stuk marmer heeft kunnen maken is een wonder op zich. Ik kan nog steeds niet geloven wat ik gezien heb. Echt fenomenaal!  Zelfs het schaamhaar is een waar kunstwerk.

de portretten van hertog en hertogin van Urbino van Michaelangelo

In de 90 minuten krijg je een indruk van de stad Florence en bekijk je de belangrijkste kunstwerken van het museum.

Ik zal een aantal van de werken verklappen; De Annunciatie van Leonardo da Vinci, Doni Tondo van Michaelangelo Buonarrato, Venus van Orbino van Titian, de portretten van hertog en hertogin van Urbino van Michaelangelo.

hoofd van Medusa van Caravaggio

Ook het hoofd van Medusa van Caravaggio is ook te zien in de film. Die blik in die ogen is echt angstaanjagend.

Ik vond het heerlijk om alle bovengenoemde kunstwerken op het grote doek te mogen bewonderen.

De 4K (resolutie) maakt dat het lijkt alsof  je zelf in het museum staat. Echt ongelofelijk prachtig!   De film is  van begin tot eind in 3D maar daar merk je weinig van. Ik heb zelfs twee keer mijn 3D bril afgezet om te checken of de film wel 3D was. Het is echt een film voor een museumliefhebber!

Op welke dagen draait de film?

Florence and the Uffizi Gallery 3D/4K is alleen op de volgende dagen te zien: dinsdag 15 december, dinsdag 12 januari 2016, dinsdag 9 februari 2016 en zondag 20 maart 2016.

Voor de exacte tijden en meer informatie Pathe Art

Liefs en welterusten,

Sandra

Met dank aan: Pathe Art voor het beeldmateriaal.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

2 reacties

  1. Mijn drie favoriete schilderijen en mijn favo-beeld aller tijden staan in het Uffizi. Een oud Uffizi catalogus die ik ooit van god-mag-weten-wie kreeg verhuist al tientallen jaren met me mee. Het Uffizi staat dan ook al sinds mijn tienerjaren op 1 met stip op mijn bucketlist. En ja, twee keer heb ik daar voor de deur gestaan en twee keer heb ik niet naar binnen kunnen gaan. De eerste keer omdat het museum dicht was door een bom en de tweede keer omdat de rij inderdaad uren lang was en mijn toenmalige man niet wilde wachten 🙁

    • Hi Frederique,

      Oh wat jammer, maar gelukkig heb je een catalogus waar je in kan bladeren. Ik waag mij niet aan de rij. Het Uffizi blijft ook op mijn wensenlijst staan. Wie weet ooit…als ik meer geduld heb.

      X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.