Radio Uitzending 8 juni 2018

De Amsterdamse Open Tuinendagen 2018 zijn dé gelegenheid om veel ontwerpen van bekende tuinarchitecten op één dag te kunnen bekijken en vergelijken.

Ieder jaar in de derde weekend  van juni organiseert Museum van Loon de Amsterdamse Open Tuinen Dagen.

Meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek.

Ik sprak met tuinontwerper Saskia Albrecht over de geschiedenis van de Amsterdamse tuinen en over het thema van dit jaar ‘Tuinontwerpen’.

Voor meer informatie & tickets kijk op: Open Tuinen Dagen.nl

Fotocredits: A Private Garden –  John Lewis Marshall

In de zomer van 2018 presenteert WG Kunst onder de titel ‘Op drift’ een kunstroute in Amsterdam Oud-West.

Hedendaagse beeldend kunstenaars presenteren in onderlinge samenhang hun werk dat verbonden is met het thema Op drift.

Op de foto zie je een gedeelte uit de 45 meter textiele installatie van Barbara Broekman. Tijdens de route hangt dit werk in de Passage van de Hallen.

Ik sprak met hoofd tentoonstellingen David de Visser over de doelstelling en het terrein van WG Kunst en over Op Drift en op drift zijn.

Fotocredits: Barbara Broekman.nl

Voor meer informatie kijk op: WG Kunst.nl

Dirk Copier - Nationaal Glasmuseum

In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken! Dit keer een sneak-peak!

Het Kröller-Müller Museum en de Vereniging Rembrandt organiseren in het najaar van 2018 gezamenlijk de tentoonstelling Als kunst je lief is.

Voor de gelegenheid worden ruim 80 werken afkomstig van 40 musea bijeengebracht die in de periode 2008-2018 mede met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven.

Peter Hecht gastconservator van de tentoonstelling, emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en fellow van de Vereniging Rembrandt vertelt over de de Likeurkaraf van Andries Dirk Copier.

Zijn motivatie: ‘Het is een heel mooi object, de geschiedenis van zijn verwerving is een sprookje en het is een kans om te zeggen: de top kan ook verzameld zonder een budget van een paar miljoen. Bovendien komt lang niet iedereen in Leerdam.’

Luister en kijk mee!

Fotocredits: Erik Rijper

De tentoonstelling Als Kunst je Lief is, is vanaf 30 september 2018 te zien. Voor meer informatie kijk op:  Kröller-Müller Museum

Ga eens offroute!

Buiten de gebaande paden ontdek je het historisch DNA van onze wereldberoemde stad.

Van de Gouden Eeuw tot nu vonden Amsterdammers altijd weer een balans tussen groei en saamhorigheid, tussen handel en creativiteit, en tussen anarchisme en armoede. Van dit typisch Amsterdamse DNA hebben we allemaal wel iets. Amsterdam is nieuwsgierig, open en altijd in beweging; een stad van ons allemaal.

In de studio waren te gast Annemieke Bieringa & Peggy Stein van Offroute Amsterdam.

Ik sprak met hen over wat er allemaal in Amsterdam offroute te ontdekken is en besprak de zuil ‘Tropenmuseum’ waar ze een aantal weken geleden letterlijk tegen aan botste.

Fotocredits: Sandra Singh – Kunstkieken.nl

Voor meer informatie kijk op: Offroute Amsterdam.nl

De gehele maand juni staat in het teken van Amsterdamse architectuur!

Na succesvolle eerdere edities van de Dag van de Architectuur breidt het evenement dit jaar uit naar drie zondagen in juni. Het thema van 2018 is de Noord/Zuidlijn, die een maand later eindelijk gaat rijden!

Aanstaande zondag kun je een kijkje nemen bij architectenbureau Arons en Gelauff in het hart van het Hamerkwartier. Zij hebben de Pontsteiger ontworpen een 90 meter hoge woontoren die uitreikt aan de westkant van het centrum aan het IJ

Ik sprak met architect Arnoud Gelauff  over ins en outs van hun projecten in Amsterdam en hoe een dag van een architect er uit ziet.

Voor meer informatie kijk op: Dag van de Architectuur.nl  & Arons en Gelauff.nl

In elke uitzending draai ik eén nummer dat te maken heeft met een kunstenaar of kunstwerk.

Dit keer heb ik het nummer Vincent Van Gogh gedraaid van The Modern Lovers.

Presentatie & Redactie: Sandra Singh

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

  1. Zo jammer dat je niet meer blogt. Ik keek altijd uit naar jouw blogs. Je gaat niet meer schrijven over High Society en Van Gogh en Japan he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.