Kunstkijken via de Radio: Andries Dirk Copier

Dirk Copier - Nationaal Glasmuseum

In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken! Dit keer een sneak-peak!

Het Kröller-Müller Museum en de Vereniging Rembrandt organiseren in het najaar van 2018 gezamenlijk de tentoonstelling: Als kunst je lief is.

Voor de gelegenheid worden ruim 80 werken afkomstig van 40 musea bijeengebracht (die in de periode 2008-2018) mede met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven.

Peter Hecht gastconservator van de tentoonstelling vertelt over de de Likeurkaraf van Andries Dirk Copier.

Zijn motivatie om te vertellen over de karaf: ‘Het is een heel mooi object, de geschiedenis van zijn verwerving is een sprookje. Het is een kans om te zeggen: de top kan ook verzameld zonder een budget van een paar miljoen. Bovendien komt lang niet iedereen in Leerdam.

Luister en kijk mee!

Fotocredits: Erik Rijper.

De tentoonstelling Als Kunst je Lief is, is vanaf 30 september 2018 te zien. Voor meer informatie kijk op:  Kröller-Müller Museum & Vereniging Rembrandt.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.