Kunstkijken met Kunstkieken

Kunstkijken met Kunstkieken.nl

Op 1 april 2020 was het precies zes jaar geleden dat ik ben gestart met bloggen.

Mijn doel is nog steeds om kunst toegankelijk te maken. Kunstkijken vanuit een luie stoel staat ook nog steeds centraal. In deze blog geef ik een korte terugblik en een aankondiging van een nieuwe categorie.

Kunst toegankelijk maken kan heel simpel.

Zo eindig ik (of begin) mijn blogs altijd met het campagnebeeld van een tentoonstelling. Zo kunnen mijn lezers, die niet naar een museum gaan, op die manier naar kunst kijken.

Ook de vaste collectie komt nog altijd terug op kunstkieken.nl.

In  2016 merkte ik op dat er veel te weinig werd geschreven over de vaste tentoonstellingen en ook over kleinere musea. In een krantenbericht  van 13 augustus 2016 las ik dat de kleinere musea (lees: streekmusea) veel minder subsidie kregen en vaak ten dode zijn opgeschreven. Dat gegeven deed iets bij mij. Zo ontstond de categorie: Vaste Expo’s (Altijd te Zien).

Het jaar daarop, in 2017, ben ik begonnen elke vrijdag één kunstwerk uit de vaste collectie van een museum te laten zien.

Radio Kunstkieken
Aankondiging Radioprogramma Kunstkieken op Kunstvensters.nl

Ik ben van mening dat kunst kijken óók op allerlei manier kan.

Het idee voor een mijn radioprogramma was ergens in 2018 ontstaan. Ik wilde een radioprogramma over kunst & cultuur welke toegankelijk is voor iedereen.

Kunstkijken via de Radio
Foto: Paul van Riel

Samen met kunsthistoricus Gerda van Ham keken werd er naar kunst gekeken.

Het kunstwerk plaatste ik, vaak één dag van te voren, op alle social media kanalen van kunstkieken.nl. Het kunstwerk werd dan in de uitzending besproken. Het item werd enorm veel beluisterd.

Dit item zou terug komen in een radioprogramma. Maar door de Corona maatregelen is dat nu van de baan.

Zelfs in mijn vlogs staat het kijken naar kunst centraal.

In mijn video weblogs laat ik altijd één of een aantal kunstwerken zien (uiteraard in close up). Een curator of me-myself-and-I geeft er dan informatie over. Ik sluit altijd af met een rondje-draaien-in-een-museum.

Mijn allereerste vlog was met Imara Limon. Ik heb ook vlogs gemaakt met Paul Rem en Daan Roosegaarde. Maar ook met het Amsterdams Pipe Museum.

thuismuseum

Op 10 december 2018 ben ik voor het eerst, via instagram, live gaan vloggen vanuit het  museum Huis van het Boek in Den Haag.

Daarna heb ik mijn volgers meegenomen naar het Groninger Museum naar de tentoonstelling CHIHULY. Dit zou ik in de toekomst wel vaker willen doen.

Dankzij kunstkieken.nl heb ik zoveel bekende en onbekende artiesten ontmoet zoals  kunstenaars Pierre Alechinsky, Daan Roosegaarde en William Kentridge. Ook heb ik twee bijzondere persreizen gemaakt.

Een met het Drentsmuseum in Assen voor de tentoonstelling The American Dream.

Vorig jaar mocht ik mee op een vijfdaagse persreis met Museum Catharijneconvent voor de tentoonstelling North & South.

Doordat ik in november 2019 ben gestart met een nieuwe baan is het door de drukte het er niet meer van gekomen om de tentoonstelling te bekijken. Dat vind ik erg jammer.

Nieuwe Categorie: Hoe gaat het met?

In zes jaar bloggen heb ik zoveel mensen leren kennen die een bijdrage hebben geleverd aan mijn blog. Ik zou heel graag willen weten hoe het met die mensen gaat. Vandaar mijn nieuwe categorie: Hoe gaat het met?

Morgen trap ik af met mijn allereerste interview “Hoe gaat het met Rames?”.

Fijne zondag,

Liefs Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.