Kunstkijken via de Radio – Museum Het Valkhof

Een tapijt met verlovingsscène van Musée des Arts Décoratif

In de uitzending van Radio Kunst Kieken wordt niet alleen gesproken over kunst. Er wordt ook naar kunst gekeken! Dit keer een sneak-peak!

Vanaf 13 oktober aanstaande is de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre De hertogin en haar uitzonderlijke gebedenboek te zien in Museum Het Valkhof.

Het hoogtepunt is een selectie van 40 speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerde pagina’s uit haar gebedenboek, dat grotendeels in de Staatsbibliotheek van Berlijn wordt bewaard en gezien zijn kwetsbaarheid zelden wordt uitgeleend.

Een tapijt met verlovingsscène van Musée des Arts Décoratifs uit Parijs is er ook te zien.  Conservator Yvette Driever vertelt over de voorstelling van het tapijt.

Luister en kijk mee!

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.