Pietepeuterig

Zoals jullie nu wel merken ben ik dol op bezoekjes brengen aan musea.
Waarom?

Je kan er zoveel zien, leren, soms zelfs ruiken, voelen en tegenwoordig ook erg veel doen. Het laatste is met name vooral erg belangrijk voor mijn koningskoppel. Voor hen is kijken en begrijpen van een expositie nog (en soms ook voor mij) een ver van hun bed show.

Een museumbezoek is ook een beetje (tijd)reizen; het brengt mij in andere sferen en tijden.

Zo ben ik de afgelopen maanden naar Brazilië en de 15de eeuw geweest. Ook heb ik in een stoomlocomotief gezeten en naast skelet van de Aziatische olifant gestaan. Elk bezoekje was en is telkens weer anders.

Toen ik het affiche van de tentoonstelling ‘Museum op schaal 1/7′ in mijn handen had wist ik dat ik de expositie zien. De tentoonstelling bestaat uit mini museumpjes van 1.00 x 0.65 x 0.60 meter, op een schaal van 1:7. Dat moest ik als museumliefhebber gezien hebben!

Elk zaal heeft zijn eigen thema. Zo heb ik mini-schilderijen, mini-beelden, mini-foto’s en mini-installaties gezien. Werkelijk wonderbaarlijk. I really loved it!

Voor meer informatie kijk op: Kunsthal Rotterdam

Kijk zeker ook even op de interactie website Museum Toscale waar je de kleine museumpjes ook kunt bekijken.

Mocht je naar de tentoonstelling gaan, loop dan zeker langs Cel Crabeel’s Landing. Je hoort en voelt een vliegtuig landen en dat blijft hetzelfde, zelfs op schaal van 1:7!

Fijne avond,
Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.