Kikker met Plu

Kikker met Plu - Karel Appel

Rood, groen en blauw: het beeld van Karel Appel (1921-2006) op het kruispunt van het Spui kan je niet missen. Het oorspronkelijke beeld is van hout en dateert uit 1993. Hoewel Appel tientallen sculpturen heeft gemaakt, zijn er slechts enkele daarvan in de openbare ruimte te zien. ‘Frog with Umbrella’ was een van de eerste.

Appel is vooral bekend als expressief schilder. Naast het schilderen heeft Appel van het begin af aan ook altijd beelden gemaakt.

Daarvoor heeft hij telkens gebruik gemaakt van zogeheten ‘objets trouvés’. Uit deze gevonden zaken stelde hij nieuwe beelden samen. De ‘objets trouvés’ variëren van afval tot maskers en van dagelijkse gebruiksvoorwerpen tot beelden van dieren. Vaak zijn deze voorwerpen afkomstig uit de meest uiteenlopende culturen.

Kijk nog veel meer moois op het plein op mijn oude blog Unairconnu.

Groet,
Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.