#16 De museumbezoeker @Westfries Museum

museum flehite museumbezoeker

Gemma (58) kwam ik tegen tijdens de opening van de tentoonstelling Withoos meets Withoos.

Een goede vriendin van haar was uitgenodigd voor de opening. Zij mocht mee.

In de rij van de museumwinkel kwam ik Gemma opnieuw tegen. Ze sprak mij aan en vroeg hoe ik de tentoonstelling vond.

We spraken natuurlijk over de tentoonstelling, over mijn blog, over de steden Amsterdam en Rotterdam,  de Kunsthal, over museummaatjes en over de tentoonstellingscatalogus. Gemma kocht er eentje voor haar vriendin.

Ook spraken we over wijn. Gemma vroeg mij af of ik ooit zou stoppen met bloggen. Want volgens haar gaat de zon alleen voor niets op. Ik geloof dat de tijd het mij het wel zal laten weten wanneer het de tijd is om te stoppen. Misschien is het wel na mijn 100 musea challenge van de NRC? Who knows?

Waar kom je vandaan en welke musea heb je in jouw stad?

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Hier heb je de Kunsthal, Museum Boijmans van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum.

Hoe vaak in de maand bezoek je een museum? Alleen? Samen? Museumaatje?

Altijd met mijn beste vriendin. Ik  (lacht hardop) geloof dat zij mijn museummaatje is! We gaan altijd om de week naar een museum.

Hoe lang duurt jouw museumbezoek gemiddeld?

Met koffie pauze duurt mijn museumbezoek wel  drie tot vier uur. Het ligt ook wel aan de aan de soort tentoonstelling.

Hoe lang kijk je naar een kunstwerk? Lees je de tekstbordjes bij een kunstwerk?

Best lang. Ik denk ongeveer 10 minuten. Wij staan ook vaak voor een kunstwerk om deze te  analyseren.  Ik lees altijd de tekstbordjes en praat er ook graag over. Soms klopt een beschrijving totaal niet bij het kunstwerk vind ik.

Praat je met anderen over jouw museumbelevingen?

Ja met mijn dochter.

Laatste museumbezoek?

De tentoonstelling Withoos meets Witshoos in het Westfries Museum! Samen hebben we een deel van de vaste collectie ook bekeken.

de droom paul delvaux

En die daarvoor?

Afgelopen woensdag ben ik  voor de tweede keer naar de tentoonstelling Paul Delvaux – Meester  van de Droom in de Kunsthal. Dit weekend is het voor het laatst te zien.

Welke tentoonstelling en/of welk kunstwerk heeft het meeste indruk achtergelaten?

De tentoonstelling 100 jaar Rotterdam in 100 covers.  Ik vond het geweldig om alle omslagen weer eens te zien!

Favoriete museum?

De Kunsthal in Rotterdam

Jouw ultieme museumtip?

Wandel lekker rond en kijk wat een kunstwerk met je doet. Lees ook de tekstbordjes bij een kunstwerk en kijk of de beschrijving klopt bij de voorstelling.

Beste goedlachse Gemma,

Wat een gezellig gesprek hebben wij gehad.  Wie weet komen we elkaar weer eens tegen in de  Kunsthal!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.