Odyssee you made my day!

Ik heb een Cycloop gezien. Gelukkig werd de eénoog verslagen door Odysseus.

Op het laatste moment heb ik besloten om naar (en tevens laatste) dansvoorstelling van De Odyssee te gaan.

Voor wie het verhaal niet kent: De Odyssee is geschreven door de Griekse dichter Homerus en gaat over de held Odysseus. Hij is de koning van Ithaka, een slinkse Griekse aanvoerder die tien jaar in de Trojaanse oorlog vecht. Zijn vrouw Penelope en zijn kind Telemachos laat hij achter.

Na de oorlog zwerft hij nog tien jaar rond om vervolgens naar huis terug te keren. De voorstelling ging over zijn zwerftocht met zware beproevingen.

 Kun je verliefd worden op een voorstelling? Nou, dat ben ik wel geworden.

Ik kan bijna niet omschrijven hoe mooi ik het vond. In het kort: subliem, meesterlijk, prachtig en sensationeel.

Muzikaal was het ook, de voorstelling werd begeleid door musici en koorzangers. De scènes waren spannend en werden vanuit Odysseus verteld, wat het heel erg boeiend maakte.

De dansscènes waarin Odysseus en Penelope afscheid nemen en elkaar weer wederzien waren prachtig, gracieus maar vooral liefdevol. De gevechtsscènes  met de Cycloop en de zeemonsters waren fenomenaal.

Mijn gedachten zijn niet eén keer afgedwaald. Na 80 minuten keerde Odysseus naar huis. Voor mij was de tijd aangebroken om ook naar huis te gaan.

Ik sta letterlijk nu al te popelen om een nieuwe dansvoorstelling van Lonneke van Leth en Vincent de Kooker te zien. Gelukkig hebben zij besloten om iedere twee jaar een klassieker op het toneel te brengen.

Ik zeg: Tot dan!

Liefs
Sandra

PS: Meer over ballet:

Open huis Nationale Opera & Ballet

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.