Lang Leve de Zomerkoning!

Exact 24 uur geleden voelde ik mij een Rococo Girl op de Parade van de Zomerkoning. Een avond vol tuincircus in de paleistuinen van Paleis Het Loo.

Bij de entreepoorten van het Hof kreeg iedereen een warm onthaal van Zijne Koninklijke Hoogheid himself. Na een kleine buiging aan Sire te hebben gegeven, begaf ik mij naar de Koninklijke baroktuinen van het Paleis. Daar heb ik ontzettend heerlijk gewandeld. Dit gevoel werd nog meer versterkt door de live romantische klassieke muziek op de achtergrond en de langzaam ondergaande zon.

Intussen werd het sprookjesachtiger.

Om 19.30 uur werd met luid trompetgeschal de Parade aangekondigd. De paleistuinen veranderen in één groot openluchtcircus.

Een Parade zoals deze had ik in mijn leven nog nooit gezien. Een gigantische grote poppenman, een ganzenfanfare, dansende chimpansees, giraffen en vlinders kwamen in de stoet voorbij.

Aansluitend kon je gaan kijken naar luchtacrobaten, steltenlopers, clowns, jongleurs en nog veel meer. Alle acts waren adembenemend en fantastisch mooi.

En de zon? Die was intussen onder. De lantaarns en de lampen gingen aan. Het werd nu dromerig en alles en iedereen leek betoverd.

De betovering werd verbroken door schone muziek. De Zomerkoning kondigde de Grande Finale aan. Ineens zat ik, midden in een echt sprookje. Wat een spektakel. De Grande Finale mag met recht Grande worden genoemd.

In principe zou de 27 augustus laatste avond van de Zomerparade zijn. In verband met de slechte weersvoorspelling heeft de directie van Paleis Het Loo besloten om deze te annuleren.

De Parade van de Zomerkoning is een bijzondere ervaring en absoluut een aanrader. Helaas wat het gisterenavond de laatste avond van dit jaar.

Ik ga straks naar sprookjesdromenland.
Wil jij daar ook naar toe? Kijk dan voor een impressie op: paleis ’t loo.

Welterusten.

Sandra

Met dank aan:Paleis het Loo

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.