Huisje Paleisje

Vanmiddag ben ik naar het Paleis op de Dam geweest.

Ergens tussen 1648 en 1665 is het paleis gebouwd als stadhuis voor de stad Amsterdam.Na anderhalve eeuw,in 1808, krijgt het stadhuis een ander doel. Napoleons broer Lodewijk, die toen twee jaar koning van Nederland was, werd de bewoner.

Hij richtte het gebouw in met kostbare Empire meubels en veranderde het kantorencomplex naar een in de Franse Empirestijl ingericht Koninklijk Paleis.

Het Paleis wordt tot op heden onder meer gebruikt tijdens staatsbezoeken, voor de Nieuwjaarsrecepties van de Koning en voor andere officiële ontvangsten. Ook vinden er jaarlijks uitreikingen van belangrijke prijzen plaats. Op de momenten dat de Koning en de leden van het Koninklijk Huis geen gebruik maken van het Paleis, wordt het gebouw opengesteld voor het publiek.

Het Balkon.

Als je een bezoekje brengt aan het Paleis vergeet dan niet de (gratis) audio tour te doen. Je krijgt naast informatie over het Paleis ook veel bijzondere info over Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op http://www.paleisamsterdam.nl/

Fijne Avond,

Liefs
Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.