Huisje Paleisje

IMG_4772
IMG_4674 IMG_4758
Vanmiddag ben ik naar het Paleis op de Dam geweest.

Ergens tussen 1648 en 1665 is het paleis gebouwd als stadhuis voor de stad Amsterdam.Na anderhalve eeuw,in 1808, krijgt het stadhuis een ander doel. Napoleons broer Lodewijk, die toen twee jaar koning van Nederland was, werd de bewoner. Hij richtte het gebouw in met kostbare Empire meubels en veranderde het kantorencomplex naar een in de Franse Empirestijl ingericht Koninklijk Paleis.

IMG_4676 IMG_4720 IMG_4668 IMG_4706 IMG_4763 IMG_4740

Het Paleis wordt tot op heden onder meer gebruikt tijdens staatsbezoeken, voor de Nieuwjaarsrecepties van de Koning en voor andere officiële ontvangsten. Ook vinden er jaarlijks uitreikingen van belangrijke prijzen plaats. Op de momenten dat de Koning en de leden van het Koninklijk Huis geen gebruik maken van het Paleis, wordt het gebouw opengesteld voor het publiek.

amsterdam, paleis dam

Het Balkon

Uitzicht vanaf het balkon

Uitzicht vanaf het balkon

Als je een bezoekje brengt aan het Paleis vergeet dan niet de (gratis) audio tour te doen. Je krijgt naast informatie over het Paleis ook veel bijzondere info over Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op http://www.paleisamsterdam.nl/

Fijne Avond,

Liefs
Sandra

Gerelateerde Kiekjes:

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum.Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op.Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.