Prent voor Plaatje

Van Pulchri Studio had ik tot afgelopen zaterdag nog nooit gehoord. Wat een geweldige ontdekking!

Pulchri Studio (Latijn voor “Uit liefde/ijver voor het schone”) is een vereniging van kunstenaars, opgericht in 1847 en is gevestigd in Den Haag. Elke 3 weken zijn er nieuwe exposities te zien.

Twee exposities hebben mijn hart geraakt.

Een daarvan is Beeld voor Beeld omdat ik een fascinatie heb voor beeldhouwen. Ik vind het bijzonder dat een stuk steen wordt omgetoverd tot een kunstwerk. Beeld voor Beeld is gemaakt door 37 kunstenaars ter gelegenheid van het jubileum van de Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid. De expositie biedt een overzicht van traditionele beeldhouwwerken en reliƫfs tot installaties en virtueel werk.

Hieronder mijn favorietjes:

Beeld voor Beeld is te zien tot en met 26 oktober.

Voor meer informatie kijk op: http://www.pulchri.nl/
Open dinsdag tot en met zondag van 11- 17 uur.
Entree: gratis.

Het is zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Het pand is ongelofelijk prachtig. Na het kijken kan je heerlijk nagenieten in de tuin met een bakkie thee.

Afgelopen zaterdag was deze expositie een cadeautje, ik heb er enorm van genoten. Als ik in de buurt ben dan zal ik zeker altijd (dat staat vast) een bezoekje brengen.
Pulchri tot zeer weerziens!

Liefs,
Sandra

PS: Donderdag verklap ik welke andere expositie mijn hart ook heeft geraakt.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.