Nieuws: Radioprogramma Kunst Enzo! i.s.m Art Rocks / Kunstkijken via de Radio

Het jaar 2020 is het jaar waarin tal van musea hun deuren (tijdelijk) moesten sluiten én waarin zijzelf een en ander online plaatsten om hun museumbezoekers van “een kunstbeleving” te kunnen voorzien.

Mijn museumbezoeken van het jaar 2020 deed ik vanuit mijn eigen luie stoel: net als vele anderen gewoon online.

Door de corona-maatregelen heb ik het afgelopen jaar heel weinig geschreven. Alles is te vinden onder categorie: Tussen Kunst & Covid.

Het allerleukst vond ik mijn rubriek “Hoe gaat het met?”. Ik heb een aantal kunstenaars gebeld om te vragen hoe het met hem of haar gaat tijdens de lockdown en wat zij anders zijn gaan doen.

Radioprogramma Kunst Enzo!

In september 2020 zou ik starten met mijn nieuwe radioprogramma Kunst Enzo! bij Amsterdam FM. Dat is nu tijdelijk uitgesteld.

In de nabije toekomst zal ik Kunst  Enzo! (elke vrijdag van 9 – 10 uur) live vanuit het Allard Pierson Museum presenteren. Het programma is gebaseerd op mijn radioprogramma van 2018: Radio Kunst Kieken.

Hoe klinkt een kunstwerk

In Kunst Enzo! blijven Kunst in Muziek en Kunstkijken via de Radio een vast onderdeel.

Voortaan zal muziekcompetitie Art Rocks één keer in de maand aanschuiven bij Kunst in  Muziek. Daar kijk ik erg naar uit!

Kunstkijken via de Radio blijft! Dit onderdeel werd enorm veel beluisterd

Tijdens dit onderdeel  kunnen luisteraars live- kijken naar een kunstwerk via hun een telefoon (laptop/pc/tablet) terwijl een kunsthistoricus informatie geeft en erover vertelt. De vaste kunsthistoricus van het programma  is  Gerda van Ham

Net als vanouds zal ik het kunstwerk één dag van te voren plaatsen, op alle social media kanalen van mijn blog & Amsterdam FM. Het kunstwerk wordt in dan de uitzending besproken.

Toen ik in 2018 dit rubriek voorstelde bij Amsterdam FM wist ik niet of dit wel zou gaan werken (en ik ben er zelfs om uitgelachen!). Het grappige is dat er anno 2021 kunstkijk-podcasts zijn én dat zelfs musea hun collectie bespreken in hun eigen podcast. Dat vind ik geweldig!

Tot die tijd kun je de oude uitzendingen beluisteren op: Amsterdam FM en natuurlijk ook via mijn blog: Radio Kunst Kieken.

Binnenkort worden de uitzendingen van Radio Kunst Kieken ook herhaald op Amsterdam FM en op Salto.

Mijn weekindeling van mijn blog is van de baan. De wil is er wel maar het lukt mij gewoon niet als ik radio wil blijven maken!

Voortaan zal ik alleen op de maandag een blog schrijven. Kunst Kijken op de Vrijdag blijft!  Mijn intentie is en blijft nog steeds om elke vrijdag  één kunstwerk uit de vaste collectie van een museum te laten zien.

De blogs zijn voortaan rond de klok van 22.00 uur te lezen! Mijn blog volgen kan ook via Instagram, Facebook & Twitter.

Rest mij nog te zeggen.. een mooi 2021!

Be safe!

Liefs,

Sandra

NB: Zowel de tekst als de foto’s zijn eigendom van Kunstkieken.nl.  De afbeeldingen van deze blog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.