Safe Distance Ballet

Vanochtend was de wereldpremière van video Safe Distance Ballet.

Tijdens de lockdown heb je misschien al kennisgemaakt met “performances” vanuit een lege zaal en de nieuwe realiteit genaamd: social distancing.

Die lege zaal is de inspiratie geweest voor G-Star RAW en Het Nationale Ballet. Daarbij staat de 1,5 meter samenleving sámen met een opmerkelijke tutu in de spotlight in een speciale choreografie.

Om stipt 11:00 uur werd de video gelanceerd op de websites en social media kanalen van G-star RAW en het Nationale Ballet. De video duurt 1 minuut en 18 seconden.

De video ‘Safe Distance Ballet’ heb ik 5 keer bekeken om de locaties te achterhalen! Na het zien van video kan ik kan ik alleen maar zeggen dat ik het een fantastisch idee vind en dat Amsterdam een mooie stad is.

In de video zien we de balletdansers dansen in de lege straten van Amsterdam. Je ziet de dansers dansen onder de passage van het Rijksmuseum, op het Museumplein en de bekende bruggen van Amsterdam: de Blauwbrug en de Pythonbrug ( met de ontzettende mooie trappen).

De dansers proberen hun weg te vinden door de straten van de hoofdstad. Gaandeweg is het duidelijk dat de dansers onderweg zijn naar het theater van de Nationale Opera en Ballet aan de Amstel 3 in Amsterdam.

Een finale dans wordt opgevoerd op het podium van de theaterzaal. Op het podium zorgen DJ en producer Joris Voorn, componist Boy Bianchi en strijkers van Het balletorkest voor de muziek voor de dansers. De muziek is geweldig!

  • Safe Distance Ballet, Amsterdam, The Netherlands

We blijven nog even kijken naar Safe Distance Ballet. Ik heb alle foto’s gezien en ik kon bijna geen keuze maken. Dit is een kleine selectie. Ze zijn zo mooi!

De foto’s zijn gemaakt door Lesley Weitjes en ik heb ze met toestemming van G-Star en het Nationale Opera & Ballet gekregen.

De allereerste foto is het campagnebeeld van Social Distance Ballet met daarop de ‘hoofdroldansers’ Kira Hilli en Manu Kumar.

De andere dansers die te zijn in de video zijn ook dansers van Het Nationale Ballet.

Ik val in de herhaling: de unieke G Raw Denim tutu heeft een diameter van 3 meter. Het idee van deze enorme tutu is dat de dansers van Het Nationale Ballet op een veilige 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven dansen.

De design van de tutu is gedaan door G Star en de constructie daarvan door het Nationale Opera & Ballet.


Gwenda van Vliet (Chief Marketing Officer van G. Start) zegt het volgende over de tutu:  “Beperkingen bieden nieuwe kansen. De afgelopen maanden hebben we steeds gezocht naar hoe we binnen de huidige realiteit op een onverwachte, artistieke en innovatieve manier kunnen interpreteren. We richten ons op wat mogelijk is in plaats van onmogelijk. En daardoor ontstaan samenwerkingen en concepten die anders niet zouden ontstaan. We zijn trots op dit mooie verhaal van tijdloze denim, dans, muziek en craftmanship uit verschillende werelden.”

Wat vind jij van de video & foto’s Safe Distance Ballet?

Een heel fijn weekend,

Liefs,

Sandra

NB: Zowel de tekst als de foto’s zijn eigendom van Kunstkieken.nl en met toestemming van G Star Denim en Het Nationale Ballet  gepubliceerd. De afbeeldingen van deze blog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze.

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.