Mijn Picasso ontdekking op TEFAF 2017

Afgelopen  weekend ben ik weer GETEFAFED!

Na het kunstkijken op TEFAF kan het gewoonweg niet anders noemen. Dit jaar bestaat de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs dertig jaar.

Zoals je inmiddels weet ben ik gek op kunstbeurzen. TEFAF is een heerlijke kunstbeurs om te neuzen en te kijken naar kunst. Het is de beurs  waar ik ieder jaar naar uit kijk. Vorig jaar was de klapper van  de beurs de ontdekking van een nieuwe Rembrandt.

De beurs is enorm. Ik laat je vandaag een handjevol kunstwerken zien. 

Bij Galerie Andrea Caratsch kom ik een stilleven “Soleils, poires et raisins” (1922) van Felix Valloton tegen.  Mijn hart maakt altijd een sprongetje als ik zijn naam tegenkom. Mijn allereerste museumreview ging namelijk over zijn houtgravures.

Bij het zien van het schilderij besef ik ook dat het alweer bijna drie jaar geleden is dat ik begon met schrijven.

Yum!

Je kan niets anders dan vrolijk worden als je Razzle Dazzle Assortment (Peter Anton)  ziet. Het is te zien bij Gallery Delaive.

Bij Alon Zaikaim is deze (best enge) tekening David and Goliath (1964) van Salvador Dali te zien.

Iets verderop hangt Scharf (mei 1928) van Wassily Kandinsky. Ik heb een paar weken terug een vijfluik van Composition VIII gekocht voor in mijn werkkamer. Aan eén wand hangen alleen maar nepperds die ik mooi vind.

Mentor versus Wijn

Een tekening van een van de mentoren van Van Gogh hangt hier ook. Marche aux legumes a Pontoise van Camille Pissarro uit 1891.

Het schilderij (2017 – 162 x 97 cm) van An Sung-Ha zou zo in de tentoonstelling Hyperrealisme in de Kunsthal in Rotterdam tentoongesteld kunnen worden.  Dit werk zonder titel is prachtig en is te zien bij galerie Gana Art.

Deze mini – mobiles van Alexander Calder erg zeldzaam. 

Het schijnt dat je deze exemplaren maar  weinig tegenkomt. Bij dezelfde Gallerie Von Vertes kom ik een collage Hommage a Velasquez (1965) van Max Ernst tegen en een schilderij van Picasso. Daar vertel ik je straks meer over

Het is de jaar van de Stijl en moest ik van mezelf ook op zoek naar kunstwerken die binnen dit thema passen.

   

Bij Galerie Ulrich Fiedler kwam ik een Zig Zag stoel  (1932)van Gerrit Rietveld tegen.

Wist je dat deze stoel speciaal ontworpen is voor het Rietveld Schroderhuis in Utrecht?

Aan de wand hing er een wandtapijt van Bart van der Leck en ook een schilderij van Vilmos Huzar.

Het stadsmuseum Harderwijk zal vanaf 20 mei aanstaande een overzichtstentoonstelling laten zien die geheel gewijd is aan Huzar. Huzar woonde en werkte tot aan zijn dood in het bij Harderwijk gelegen dorp Hierden.

Daar zie ik zijn naam: Piet Mondriaan!

Op Foxtait Lily (1909) heeft de kunstenaar het werk gesigneerd met zijn volledige naam: Piet Mondriaan. Dit schilderij is een van zijn vroege werken en is te zien bij Galerie Haas. Het is mooi rustgevend schilderij. Tijdens het kijken zegt een stemmetje in mijn hoofd dat ik op zoek moet gaan naar een nepperd voor mijn studiekamer.

En dan de Picasso’s!

Bij Gallerie von Vertes kwam ik Composition (onderste) van Picasso tegen. Het is een schilderij met zachte (baby)kleuren en is gemaakt op 8 oktober 1948. En nu komt het……….

Bij Galerie Boulakia kwam ik een schilderij  tegen die Picasso een dag eerder op 7 oktober 1948 maakte.  Ik vond het een gave ontdekking op een beurs waar honderden schilderijen te zien zijn. Tussen al die schilderijen vond ik twee Picasso’s die op elkaar lijken, die afzonderlijk van elkaar hangen en die ooit  waarschijnlijk bij elkaar hoorde. Wat houd ik toch van kunstkieken!

Dit was/waren mijn ontdekking(en) op TEFAF 2017! Ben jij naar TEFAF geweest? Heb jij iets ontdekt?

Voor meer informatie: TEFAF.

Ik wens je een mooie zondag!

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

4 reacties

  1. Prachtige werken, dat wijnglas is inderdaad erg realistisch. En de bonbons… gaaf, die wil je bijna opeten!

    Prachtige vondsten, ik snap je liefde voor beursen erg goed.

    Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.