That KunstKieken-Feeling: ‘In the Car’ – Paul Weller

Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor ‘That KunstKieken-Feeling’! Elke vrijdag (tot eind 2024) geef ik je één nummer dat te maken heeft met een kunstwerk of kunstenaar.

Het nummer ‘In the Car‘van Paul Weller is een ode aan de Londense snelweg de M25 en óók aan het kunstwerk In the Car van Roy Lichtenstein.

Roy Lichtenstein heeft een lange tijd invloed gehad op Wellers muziek. In 1979 gebruikte de zanger de titel van het pop art schilderij Girl on the Telephone voor een nummer van de band The Jam, waar Weller zanger en gitarist was.

De intro van het nummer In the Car;

In the car
In the car
Have I taken it too far

All shook up
Nowhere to go
Just me and my baby
All alone

I could spend my summer nights
Riding ‘round the m25
In the car I live my life
Front or the back seat
I don’t mind

Goed weekend,

Liefs,

Sandra

Sandra Singh

Hoi! Ik ben Sandra Singh een kunstliefhebber. In mijn vrije tijd bezoek ik het liefst een museum. Sinds 1 april 2014 schrijf ik mijn kunstbelevingen op. Mijn blog zie ik als mijn kunstdagboek. Dank dat je mij leest! Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.